Brza narudžba
Košarica 0 kom

Ideje za uskrsniji Uskrs

Datum objave: 25.03.2021.
Komentiraj

Koja vam hrana prva padne na pamet kad pomislite na uskrsni stol?

Osim tradicionalnih uskršnjih obroka poput purice s mlincima, šunke u kruhu, pisanica ili francuske salate volimo se zasladiti i finim domaćim kolačima. Teško je zamisliti blagdanski stol bez tradicionalnih kolača koje su pripremale naše bake.

Mirisi Uskrsa

Uskrs je definitivno blagdan u kojem veliku pažnju posvećujemo kruhu. Uz svima nam omiljenu šunku u kruhu, Uskrs nam je postao nezamisliv bez slatkog uskršnjeg kruha bilo da se radi o pinci, panettone-u, jednostavnom kuglofu ili nekoj drugoj vrsti slatkog dizanog kolača.

Kraljica uskršnjih kolača zasigurno je pinca ili sirnica. Sočna i mekana, idealna je uz čaj ili kavu čak i nakon par dana.

Uskršnji Panettone

Pletenica sa brusnicama

Slatki kruh


 

Kuglof ukrasite nasjeckanim orašastim plodovima, suhim voćem ili se zaigrajte nekim preljevom za još bogatiji izgled.

Kuglof s vinom i grožđicama

mini kuglofi sa suhim marelicama

 

Bogatom nadjevu od oraha ili maka obavijenog tijestom rijetko tko može odoljeti. Riječ je naravno o nezaobilaznoj orahnjači i makovnjači. Ako želite nešto malo drugačije pripremite makovnjaču u obliku cvijeta. Njezin izgled zasigurno će iznenaditi goste koji stignu na popodnevnu kavu.

Makovnjača cvijet


Slastice orašastih plodova i suhog voća

Orašasti plodovi i suho voće uz čokoladu nezaobilazni su dio blagdanskog ugođaja te slasticama daju posebnu prepoznatljivu aromu koja vraća sjećanja na bakinu kuhinju za koju nikad nismo preveliki. Nedvojbeno glavne zvijezde u pripremi blagdanskih slastica uvijek su orasi, lješnjaci, bademi, kokos i grožđice.

Blagdanske slastice gotovo su nezamislive bez oraha bilo da se radi o suhim keksićima ili pak kremastim tortama i kolačima. Upotreba badema u izradi slastica neograničena je pa se tako uz dobro poznate ušećerene bademe i izradu marcipana koriste i za izradu krema, nadjeva ili kao dekoracija, a sve su češća zamjena brašna u izradi biskvita. Lješnjake možemo konzumirati sirove, pečene, cijele ili mljevene. Glavni su sastojak u mnogim slatkim proizvodima poput čokolade, kolača, krema i čokoladnih namaza.

Mirisni kruh sa suhim voćem

Često u svakodnevnoj prehrani zaboravljamo na suho voće čija sezona traje cijelu godinu. U suhom voću možete uživati kao u zdravim slatkišima, možete ih dodati u smoothie ili njima obogatiti kolače, kekse i ostale slastice. Po svojoj hranjivosti posebno se ističu grožđice, datulje, suhe marelice i šljive, a za zaslađivanje hrane preporučuju se datulje, smokve i grožđice.

Zašto ne probati i nešto novo?

Kokos se odlično uklapa u najrazličitije slastice, a svojom aromom nas uvijek iznova očara. Zbog slatkastog okusa brašna odlična je zamjena za šećer pa se možemo zasladiti bez brojanja kalorija i grižnje savjeti. Vjerujemo da svatko od vas ima omiljeni recept za najprhkije kokos kiflice i raffaello kuglice koje se tope u ustima. Pripremite zdravu sirovu tortu s kokosom i čokoladom punu okusa, nećete požaliti.

Raffaello kuglice

prhke kokos kiflice

 

Sirova torta od kokosa i čokolade

 

Obiteljska okupljanja oko blagdana još su slađa uz blagdanske kolače, a postoje brojne mogućnosti za obogaćivanje jelovnika - samo je mašta granica.

 

ORAŠASTI PLODOVI

SUŠENO VOĆE

Komentari
Održimo zdravu vezu
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Sendgrid

Google analytics