Jesenska eksplozija okusa - jela od buče
Morske radosti i ljetne vrućine polako ostavljamo iza sebe. Počinje još jedna školska godina, maglovita jutra i žuto lišće zamjenjuju sunce, a mi se najviše veselimo plodovima jeseni ?
Kraljica jeseni svakako je buča! Iako su nam dostupne tijekom cijele godine s dolaskom jeseni preplavljuju police trgovina i tržnica te službeno možemo guštati u ovoj sočnoj deliciji.
#SVESTRANA BUČA
Jesen je nezamisliva bez toplih jela na žlicu. Najpoznatija je svakako juha od buče prelita njezinim uljem i posuta prženim sjemenkama, a opojnom mirisu mamine domaće bučnice jednostavno ne možemo odoljeti. Slatkoća buče odlično će se uklopiti i u slana i u slatka jela pa tako od nje možete pripremiti tjesteninu, popečke, pire, pitu i dr., a ako nemate vremena uvijek ukusnu pečenu buču jednostavno možete obogatiti sladoledom od vanilije.
Osim jestivog ploda uživati volimo u njenim sjemenkama i visoko kvalitetnom ulju koji osvajaju na prvu svojim opojnim mirisom i puninom okusa.
Kombinirajte ju sa ostalim jesenskim plodovima poput gljiva, oraha, lješnjaka te kestena i osigurajte si pravu jesensku čaroliju okusa.
Isprobajte neki od našim recepata ili u komentare podijelite neki svoj omiljeni kako bi ga i mi mogli isprobati ?
1. Pečena tikva s pinjolima
2. Aromatično varivo
3. Chilli od mješavina graha i muškatne tikve
4. Trganci od buče
#OD KORE DO SJEMENKE
Osim što je obožavamo zbog njenog fenomenalnog okusa, od kore od sjemenke bogata je hranjivim tvarima te je prava riznica vitamina B, C, E, K i minerala kao što su kalij, fosfor i kalcij. Prirodan je izvor vlakana stoga poboljšava probavu i umiruje želučane tegobe.
Obožavaju je vegani i vegetarijanci, a da je savršena namirnica govori i činjenica da sadrži vrlo malo kalorija što će se svidjeti onima koji paze na prehranu.
Treba li Vam još koji razlog da već sutra pripremite ovu fantastičnu namirnicu?! ?