Brza narudžba
0 kom
Mala sjemenka, velika aromatska moć

Pinjoli - aromatične sjemenke vrijedne pažnje

Datum objave: 20.07.2023.
Komentiraj

Iako bez ovih plodova nema fantastičnog Pesto Genovesea znamo li što su zapravo pinjoli?

Iako imaju izražajan orašasti okus pinjoli su zapravo sjemenke bora. Najpoznatiji po bogatstvu proteina, sadrže i esencijalne masne kiseline, aminokiseline te antioksidanse što uz njihov okus dodatno mami da ih konzumirate više.

#Upotreba i čuvanje

Zbog visoke energetske vrijednosti ne treba pretjerivati s njegovom konzumacijom. U jelo koje pripremate ubacite jednu jušnu žlicu pinjola, a ostatak je najbolje čuvati u hladnjaku jer zbog povećanog sadržaja masnoće lako užegnu.

#Pesto Genovese

Pinjoli su nekima najpoznatiji kao sastojak u ovom zelenom aromatičnom umaku kojem malo tko može odoljeti, a miješa se u gotovo sve. Jednostavno se priprema, a mi vam preporučamo da ga pripremite po našem receptu s raznim začinskim biljem čija će aroma obogatiti svako jelo.

P.S. kako bi vaš pasto potrajao prebacite ga u čistu staklenu posudicu, prekrijte tankim slojem maslinova ulja i čuvajte u hladnjaku par tjedana.

#Dodajte malo hrskavosti svojim jelima

Ljeto, salata, pinjoli, čaša vina.. već se zamišljamo. Kao i pesto i same pinjole možete ubaciti u jelo. Dovoljno ih je na suhoj tavi lagano tostirati kako bi pustili svoju aromu. Uz ostale sjemenke poput suncokretovih i bučinih golica prženi pinjoli će savršeno podići okus raznih ljetnih salata i dati jelu hrskavost koji svi toliko volimo.

KUPI SUHE SMOKVE 

Odlično pristaju uz povrće, riblja jela, tjesteninu s umakom i kozjim sirom ili bruschette s pestom uz mozarellu i rajčice.

Ako ste pomislili kako se pinjoli ne mogu kombinirati u desertima, prevarili ste se. Pripremite jagode sa krem sirom, medom i prženim pinjolima kada vas ulovi želja za slatkim, a pita sa suhim smokvama i pinjolima odlično će se uklopiti uz kuglicu sladoleda od vanilije.

KUPI PINJOLE 

Komentari
Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu