Brza narudžba
0 kom
Spremna za pola sata!

Raw torta - desert koji će vas iznenaditi

Datum objave: 26.12.2024.
Komentiraj

Nema boljeg nego blagdansko vrijeme obilježiti tortom za koju ne morate upaliti pećnicu, odnosno raw (sirovom) tortom koja je toliko fina da ćete poželjeti pojesti više kriški. 

Čarolija u kriški torte

Raw torta je idealan i jednostavan desert koji se priprema bez pečenja, dok se koriste isključivo sirovi sastojci sa svom puninom hranjivih tvari i prirodnih aroma. Sama priprema ne zahtijeva puno vremena ili kompliciranih koraka, pa ne morate strahovati da vam biskvit ili krema neće uspjeti jer ova torta uspijeva svaki put i svakome.

Pitate li se koje sastojke onda koristimo? Ove osvježavajuće torte pripremaju se od datulja, orašastih plodova poput badema ili indijskih oraščića, kokosovog ulja te svježeg voća poput jagoda, malina ili bobičastog voća.

Svaki od ovih sastojaka ima svoju ulogu. Tako datulje služe kao prirodni zaslađivač i povezuju sastojke u kompaktnu smjesu, dok orašasti plodovi dodaju hrskavost i bogatstvo okusa. Kremasta tekstura postiže se zbog kokosovog ulja, a svježe voće dodaje svoju voćnu notu.

Mango kokos torta

Od slastičarskih alata trebate samo blender ili procesor hrane kako bi dobili glatku smjesu te kalup za torte kako bi dobili željeli oblik. Vaša osvježavajuća torta bit će spremna nakon nekoliko sati hlađenja u zamrzivaču. I to bez pečenja

Recept koji vrijedi probati 

Savršen desert za sve ljubitelje zdravih i ukusnih slastica zasigurno će biti hit svakog slavljeničkog stola. 

  • Od sastojaka potrebna je jedna šalica datulja, idealno bez koštica. Za tortu je potrebna i jedna šalica indijskih oraščića, šalica badema i 3 žlice kokosovog ulja. Za voćnu notu, dodajte jednu šalicu osvježavajućeg voća po želji, dobro će se uklopiti brusnica, jagoda ili malina.

Prvo je potrebno natopiti datulje u zdjeli s toplom vodom 10-15 minuta kako bi omekšale. Dok one omekšaju u vodi, u blenderu, usitnite bademe i indijske oraščiće sve do sitnih komadića. Njima ćete dodati kokosovo ulje i ocijeđene datulje te blendati sve dok smjesa ne postane ljepljiva. Sljedeći korak je stavljanje papira za pečenje na dno kalupa za tortu te ravnomjerno raspoređivanje dobivene smjese unutar istog. Odabrano voće narežite ili jednostavno posložite na vrh torte, tortu stavite na hlađenja barem 2 sata kako bi se u potpunosti stegla. Nakon toga je spremna za uživanje sa najdražim ljudima.

Ako promišljate što pripremiti za novogodišnje slavlje sa jednom od naših laganih sirovih torti nećete pogriješiti jer ćete ih poželjete zagristi unatoč tome što se se već nauživali drugih poslastica. 

Komentari
Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google Maps

SendGrid

Live Chat

Facebook Messenger (like page)

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Kolačići društvenih mreža i marketinški kolačići se koriste u svrhu reklamiranja i prilagođavanja sadržaja korisniku. Koriste se i za ograničavanje oglasa. Moramo Vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića može doći i do prijenosa podataka u treće zemlje

Google Tag Manager

Google Analytics

Google ECommerce

Facebook Pixel

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Kolačići društvenih mreža i marketinški kolačići se koriste u svrhu reklamiranja i prilagođavanja sadržaja korisniku. Koriste se i za ograničavanje oglasa. Moramo Vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića može doći i do prijenosa podataka u treće zemlje.

Dozvoli sve