Indijski orah jezgra pečena 150 g NATURA
Pečeno - slano
U naš proizvodni pogon indijski orah dolazi kao sirovina bez dorade gdje ga tehnološkim procesom pečemo u našim strojevima za pečenje.
Ono što je važno za napomenuti jest da je termički obrađen indijski orah uvijek bolja opcija od sirovog. Razlog toga je što plodovi mogu biti zaraženi salmonelom, a procesom dorade ne mijenja se sastav niti nutritivnu vrijednost oraha.
Iako mnogi na prvu misle da se radi o jednom orašastom plodu, indijski orah je zapravo sjemenka cashew jabuke, slatko-kiselkastog je okusa i vrlo bogat vitaminom C, snižava kolesterol u krvi, krvni tlak pa čak i rizik od nastanka žučnog kamenca. Vrlo je značajan za zdravlje srca i kardiovaskularnog sustava, za zdravlje očiju, kostiju i mišića
Primjena je vrlo široka, može se konzumirati kao grickalica, kao dodatak u raznim receptima i salatama, prerađen kao sir i maslac je vrlo popularan u egzotičnim kuhinjama, dok se kod nas većinom koristi kao zdrava grickalica.
Zbog visoke koncentracije škroba se vrlo često koristi u prehrambenoj industriji kao neka vrsta gustina za variva, juhe i mliječne deserte.
Sastojci:
pečena jezgra indijskog oraha
Proizvod može sadržavati tragove ostalog orašastog voća, kikirikija i sezama.
Zemlja podrijetla:
Hrvatska
Zemlja podrijetla indijskog oraha sirovog:
Vijetnam
Najbolje upotrijebiti do:
datuma otisnutog na poleđini ambalaže.
Čuvati na suhom i hladnom mjestu dalje od izvora svjetlosti.
LOT broj:
otisnut na poleđini ambalaže
EAN KOD:
3859890587224
Energija | 2505 kJ / 604 kcal |
Masti | 47,1 g |
- od kojih zasićene masne kiseline | 8,2 g |
Ugljikohidrati | 23,2 g |
- od kojih šećeri | 4,3 g |
Vlakna | 3,5 g |
Bjelančevine | 20,1 g |
Sol | 0,01 g* |