Brza narudžba
0 kom
Poslužite uz toplu čokoladu!

Biskvit s čokoladom i indijskim orahom

Datum objave: 19.02.2024.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slatko jelo
  • zagrijte pećnicu na 180 °C.

  • namastite kalup za kruh (veličine 23 x 13 cm).

  • u srednjoj zdjeli prosijte brašno, prašak za pecivo i sol. Stavite na stranu. Miksajte maslac, ulje i šećer na srednjoj brzini oko 4 minute, dok ne postane svijetlo i pahuljasto.

  • dodajte jaja i ekstrakt vanilije i miksajte dok se ne sjedini. Na maloj brzini umiješajte smjesu s brašnom u 3 dodavanja, naizmjenično s mlaćenicom ili mlijekom, počevši i završavajući s brašnom.

  • umiješajte komadiće čokolade i indijskog oraha.

  • prebacite smjesu u pripremljeni kalup i zagladite vrh.

  • pecite 45-60 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista. Ako vrh prebrzo porumeni tijekom pečenja, labavo prekrijte posudu aluminijskom folijom. Nakon pečenja ostavite kolač da se potpuno ohladi na rešetki.

Poslužite na sobnoj temperaturi uz toplu čokoladu.

Komentari

Sastojci

200 g brašna

1 i 1/2 žličice praška za pecivo

1/4 žličice soli

55 g maslaca, omekšalog na sobnoj temperaturi

60 ml ulja

100 g šećera

2 velika jaja

1 i 1/2 žličice ekstrakta vanilije

180 ml mlaćenice ili mlijeka

100 g komadića čokolade

100 g indijskog oraha

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu