Biskvit s čokoladom i indijskim orahom
-
zagrijte pećnicu na 180 °C.
-
namastite kalup za kruh (veličine 23 x 13 cm).
-
u srednjoj zdjeli prosijte brašno, prašak za pecivo i sol. Stavite na stranu. Miksajte maslac, ulje i šećer na srednjoj brzini oko 4 minute, dok ne postane svijetlo i pahuljasto.
-
dodajte jaja i ekstrakt vanilije i miksajte dok se ne sjedini. Na maloj brzini umiješajte smjesu s brašnom u 3 dodavanja, naizmjenično s mlaćenicom ili mlijekom, počevši i završavajući s brašnom.
-
umiješajte komadiće čokolade i indijskog oraha.
-
prebacite smjesu u pripremljeni kalup i zagladite vrh.
-
pecite 45-60 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista. Ako vrh prebrzo porumeni tijekom pečenja, labavo prekrijte posudu aluminijskom folijom. Nakon pečenja ostavite kolač da se potpuno ohladi na rešetki.
Poslužite na sobnoj temperaturi uz toplu čokoladu.