Brza narudžba
0 kom
Sočne, kremaste i čokoladne.

Bounty čokoladice s kikirikijem

Datum objave: 16.06.2025.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Salate
  • U zdjeli pomiješati kokos, kikiriki maslac i med.
  • Dodati gusto kokosovo mlijeko i dobro izmiješati dok smjesa ne postane kompaktna i ljepljiva.
  • Oblikovati štangice rukama ili kalupom.
  • Staviti ih u zamrzivač na 2 sata da se dobro stisnu.
  • Otopiti tamnu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj.
  • Umiješati 5 žlica vode u otopljenu čokoladu i dobro promiješati da glazura postane rjeđa i maziva.
  • Svaku štangicu uroniti u čokoladnu glazuru, izvaditi vilicom i staviti na papir za pečenje.
  • Vratiti štangice u zamrzivač na još pola sata, dok se čokolada potpuno ne stvrdne.
  • Posuti s malo ribanog kokosa za dekoraciju.
Komentari

Sastojci

100 g ribanog kokosa (Marjan Voće)

150 g kikiriki maslaca (Marjan Voće)

3 žlice meda (ili javorovog sirupa)

5 žlica (oko 75 ml) gustog kokosovog mlijeka

150 g tamne čokolade za preljev

5 žlica vode (za glazuru)

malo ribanog kokosa za posipanje

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu