Brza narudžba
0 kom
Najpoznatiji sicilijanski recept

Cannoli

Datum objave: 27.01.2025.
Komentiraj
  • U zdjeli pomiješajte brašno, rižino brašno, šećer u prahu, cimet, kakao prah i sol.
  • Dodajte hladni maslac i utrljajte ga dok smjesa ne nalikuje mrvicama.
  • Umiješajte vino i jaje, pa sve sjedinite. Ako koristite procesor hrane, pulsirajte dok se tijesto ne sjedini.
  • Oblikujte tijesto. Ako je previše čvrsto, dodajte 1/2 žičice vode i lagano mijesite.
  • Podijelite tijesto na 4 dijela, zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 1 sat.
  • Razvaljajte tijesto na pobrašnjenom papiru, izrežite krugove i slažite ih na tanjur.
  • Premažite kalupe uljem i omotajte tijesto oko njih. Zatvorite spoj jajetom.
  • U vrućem ulju (180-185°C) pržite 2-3 minute, okrećući dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.
  • Ocijedite školjke na papirnatim ručnicima i ohladite dovoljno da uklonite kalupe.
  • Pomiješajte ricottu, šećer i vaniliju. Ohladite nekoliko sati.
  • Punite školjke kremom i umočite krajeve u pistacije ili tamnu čokoladu.
  • Pospite šećerom u prahu prije posluživanja.
Komentari

Sastojci

  • 280 g brašna
  • 70 g rižinog brašna
  • 29 g šećera u prahu
  • 1 žlice mljevenog cimeta
  • 1⁄2 žlice nezaslađenog kakao praha
  • 1⁄4 žlice soli
  • 85 g hladnog maslaca
  • 1 jaje
  • 3⁄4 šalice vina
  • 1 žlice vode
  • 1 jaje
  • 1⁄2 litre ulja
  • 1⁄2 šalice nasjeckanih pistacija, tamne čokolade za umakanje krajeva
  • 450 g ricotte od punomasnog mlijeka
  • 2 žlice sitnog šećera
  • 1⁄4 žlice čiste vanilije
Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu