Brza narudžba
Košarica 0 kom
Neodoljivo ukusna!

Badem torta

Datum objave: 04.03.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:

Kore

  • Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz neprekidno mućenje. Posoliti. U čvrst snijeg lagano kuhačom umiješati oguljene mljevene bademe.
  • Na 6 masnih papira olovkom iscrtati krugove promjera 26 ili 28 cm, okrenuti ih i lagano kistom nauljiti. Podijeliti smjesu na 6 krugova i poravnati.
  • Kore peći (jednu po jednu) oko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Krema

  • Mikserom umutiti navedene sastojke (osim maslaca i vrhnja), preliti zakuhanim mlijekom te kuhati na laganoj vatri nekoliko minuta. Ohladiti.
  • U hladnu kremu mikserom umutiti izrađeni maslac. Umiješati tučeno slatko vrhnje.
  • Na okrugli pladanj staviti obruč veličine kora i premazivati kore kremom. Tortu čuvati u hladnjaku najmanje 12 sati. Zadnju koru ne premazivati kremom.

Ukrašavanje

  • Želatinu preliti s 2 žlice vode.
  • Na pari otopiti bijelu čokoladu i vrhnje za šlag, dodati bijelu boju za kolače ako je čokolada žuta. Dodati želatinu i otopiti. Skloniti s vatre.
  • Crnu čokoladu staviti u vrećicu za ukrašavanje i otopiti u mikrovalnoj pećnici.
  • Ukloniti obruč s torte i preliti bijelom glazurom. Na toplu glazuru crnom čokoladnom iscrtati spiralu počevši od sredine. Čačkalicom iscrtati paukovu mrežu, najprije izvući crte od sredine (osmine) te između vući crte u suprotnom smjeru, ka sredini.
  • Rub torte ukrasiti listićima badema.
Komentari

Sastojci

Za koru:

12 bjelanjaka

250 g šećera

prstohvat soli

300 g oguljenih mljevenih badema 

Za kremu:

12 žumanjaka

75 g oštrog brašna

100 g šećera u prahu

2 vanilin šećera

5 dl mlijeka

125 g maslaca

2,5 dl vrhnja za šlag 


Za ukrašavanje:

200 g bijele čokolade

2 dl vrhnja za šlag

2 žličice želatine u prahu

bijela boja za kolače

50 g čokolade za kuhanje

listići badema

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu