
Savršen nedeljni desert
Bajadera
Datum objave: 04.04.2019.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:
- Stavite grijati vodu, dodajte maslac, smanjite vatru i lagano miješajte dok se maslac ne istopi, maknite s vatre i dodajte med.
- Dodajte mljeveni orah i lješnjak (kojeg ste prethodno malo prepekli na tavi i očistili kožicu).
- Dobro sjedinite smjesu te ju podijelite na pola, jednu polovicu ostavite, a u drugu dodajte kakao.
- Pleh (20:30) obložite papirom za pečenje, utisnite prvo smjesu bez kakaa, zatim preko smjesu s kakaom.
- Čokoladu zajedno s kokosovim uljem otopite na pari, pustite da se dobro hladi, zatim prelite preko bajadere.
- Bajaderu ostavite na sobnoj temperaturi da se dobro ohladi zatim prebacite u hladnjak na 2 h, režite komade veličine po želji.