Brza narudžba
0 kom
Ova predivna prhka pita je idealan spoj za sve gurmane.

Belina pita

Datum objave: 28.01.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slatko jelo

TIJESTO

  • Žumanjke i maslac umiješati, dodati navedene sastojke i umijesiti tijesto.
  • Tijesto podijeliti na 2 dijela, omotati prozirnom folijom te jedan čuvati u hladnjaku 30 minuta, a drugi u zamrzivaču.

PRVI NADJEV

  • Mljevene orahe i lješnjake pomiješati sa šećerom.

DRUGI NADJEV

  • Od bjelanjaka i šećera umutiti snijeg. Umiješati sir i griz.

Priprema:

  • Pripremiti dublji pekač veličine 40 cm x 26 cm. Stranice premazati maslacem i posuti brašnom. Na masnom papiru razviti tijesto iz hladnjaka.
  • Koru s papirom staviti u pripremljeni pekač. Na tijesto staviti nadjev od oraha i lješnjaka i poprskati rumom.
  • Prvi nadjev premazati nadjevom od sira te naribati tijesto iz zamrzivača. Kolač peći 30 - 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 ˚C.
  • Ohlađen kolač posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Komentari

Sastojci

Za tijesto:

170 g maslaca

50 g šećera

4 žumanjka

200 g oštrog brašna

200 g glatkog brašna        

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

oko 3 žlice vrhnja

Nadjev od oraha i lješnjaka:

150 g mljevenih oraha

150 g mljevenih lješnjaka   

100 g šećera

2 žlice ruma  

Nadjev od sira:

4 bjelanjka

100 g šećera 

500 g svježeg sira

3 žlice griza

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu