
Ova predivna prhka pita je idealan spoj za sve gurmane.
Belina pita
Datum objave: 28.01.2019.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min
Vrsta jela Slatko jelo

TIJESTO
- Žumanjke i maslac umiješati, dodati navedene sastojke i umijesiti tijesto.
- Tijesto podijeliti na 2 dijela, omotati prozirnom folijom te jedan čuvati u hladnjaku 30 minuta, a drugi u zamrzivaču.
PRVI NADJEV
- Mljevene orahe i lješnjake pomiješati sa šećerom.
DRUGI NADJEV
- Od bjelanjaka i šećera umutiti snijeg. Umiješati sir i griz.
Priprema:
- Pripremiti dublji pekač veličine 40 cm x 26 cm. Stranice premazati maslacem i posuti brašnom. Na masnom papiru razviti tijesto iz hladnjaka.
- Koru s papirom staviti u pripremljeni pekač. Na tijesto staviti nadjev od oraha i lješnjaka i poprskati rumom.
- Prvi nadjev premazati nadjevom od sira te naribati tijesto iz zamrzivača. Kolač peći 30 - 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 ˚C.
- Ohlađen kolač posuti šećerom u prahu i poslužiti.