Brza narudžba
Košarica 0 kom
Nezaobilazan dio blagdanskog stola.

Breskvice

Datum objave: 24.12.2018.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Ponekad nam se čini da su komplicirane za napraviti ali zaista nisu, treba samo malo vremena i dobre volje.

Priprema:

  • Jaja pjenasto izmiksati sa šećerom te dodati omekšali maslac, mlijeko, te ostale mokre sastojke i sodu.
  • Sada polako usipavati brašno koliko je potrebno i miješati dok se ne dobije lijepo glatko mekano tijesto te ga odložiti u hladnjak da odstoji oko sat do dva.
  • Nakon toga rukom ili žlicom uzimati komadiće tijesta i praviti kuglicu koju malo dlanom spljoštiti te stavljati u lim, na papir za pečenje.
  • Peči ih kratko, oko 10 do 15 minuta na 180 stupnjeva u zagrijanoj pećnici.
  • Čim im dno malo porumeni gotove su iako su odozgo još žute.
  • Ohlađene polovice izdubiti oštrim nožićem i pri tome paziti da ipak ostane malo ruba kako bi ih kasnije lakše punili i spajali.
  • Izmrvimo ostatke izdubljenog tijesta i dodati otopljenu čokoladu, maslac, šećer, orahe i sve ostale sastojke te dobro izmiješati žlicom ili špatulom.
  • Puniti izdubljene polovice i spajati, tako sve dok se ne potroši količina koja je napravljena.
  • Crveni ekstrakt ili boju za kolače razrijediti sa mlijekom, u tu mješavinu umočiti breskvicu prvo sa jedne zatim sa druge strane te uvaljati u sitni kristal šećer.
  • Kada se malo prosuše spremati ih u kutije koje i čuvati na hladnom.
  • Mogu stajati dosta dugo, tako da količina smjese nikada nije stvarala problem.
Komentari

Sastojci

Za tijesto:

2 jaja

120 g maslaca

150 g šećera

1,5 dcl mlijeka, malo limunovog soka

1 čajna žličica sode bikarbone

brašno po potrebi dodavati umjereno dok ne dobijemo mekano tijesto (oko 500 g)

Za fil:

mrvice od izdubljenog tijesta

120 g maslaca

2 reda čokolade

10 g mljevenih oraha 

malo ruma

po želji može i žličica pekmeza

malo vanilije

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu