Brza narudžba
0 kom
Obavezno isprobati prvom prilikom!

Brzi tart

Datum objave: 20.12.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Čokolade nikad dosta!

Priprema:

  • Najprije umijesite tijesto: brašnu dodajte šećer u prahu, vanili šećer i sol pa sve dobro izmiješajte. Potom dodajte na kockice narezan hladni maslac pa ga prstima utrljajte u brašno kako biste dobili pjeskastu smjesu. Dodajte jaje i zamijesite glatko, podatno tijesto. Tijesto oblikujte u formu diska, omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak da se hladi najmanje 30 minuta.
  • Ohlađeno tijesto izvadite iz hladnjaka pa ga stavite na papir za pečenje i ravnomjerno razvaljajte. Uz pomoć papira za pečenja ga prenesite u kalup za pitu (promjera 24 cm), odstranite višak tijesta s rubova kalupa pa tijesto po dnu izbodite vilicom. Stavite tijesto u hladnjak ili zamrzivač još 30 minuta.
  • U međuvremenu pripremite lješnjake i suho voće: marelice i brusnice narežite na manje komade, stavite ih u zdjelu, pa ih prelijte s alkoholom po izboru i ostavite sa strane da se natope. Lješnjake stavite u plitki lim pa ih tostirajte u pećnici oko 20 minuta na 180°C. Ohladite ih i očistite od opne, nasjeckajte ih i dodajte suhom voću.
  • Izvadite tijesto, prekrijte ga papirom za pečenje i opteretite ga suhim grahom ili rižom, te stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 15 minuta. Odstranite papir i uteg, te nastavite peći još 10 minuta. Izvadite i ohladite.
  • Dok se tijesto hladi, pripremite čokoladni ganache: vrhnje zagrijte skoro do vrenja pa mu dodajte natrganu čokoladu. Pustite da odstoji oko 1 minutu pa sve dobro izmiješajte pjenjačom, dobit ćete gustu, glatku kremu. Dodajte prstohvat soli i još jednom sve izmiješajte.
  • Složite tart: preko ohlađenog tijesta rasporedite lješnjake i suho voće pa sve prelijte čokoladom, ostavite u hladnjak da se hladi najmanje 6 sati (najbolje preko noći).
  • Ukrasite po želji, na slici su grubo nasjeckane pistacije i brusnica.
Komentari

Sastojci

Za tijesto:

250 g brašna (pola glatko, pola oštro)

125 g maslaca

50 g šećera u prahu

1 vanili šećer

prstohvat soli

1 jaje

1 žlica hladne vode (po potrebi)

Za nadjev:

100 g sušenih marelica

100 g brusnica

100 g lješnjaka

2 – 3 žlice ruma ili nekog finog likera

200 g čokolade za kuhanje

200 g slatkog vrhnja

prstohvat soli

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google Maps

Sendgrid

Live Chat

Facebook Messenger (like page)

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Kolačići društvenih mreža i marketinški kolačići se koriste u svrhu reklamiranja i prilagođavanja sadržaja korisniku. Koriste se i za ograničavanje oglasa. Moramo Vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića može doći i do prijenosta podataka u treće zemlje

Google Tag Manager

Google Analytics

Google Ecommerce

Facebok Pixel

Ova kategorija kolačića može se nazivati i tzv. kolačićima treće strane. Kolačići društvenih mreža i marketinški kolačići se koriste u svrhu reklamiranja i prilagođavanja sadržaja korisniku. Koriste se i za ograničavanje oglasa. Moramo Vas obavijestiti da prilikom korištenja ove kategorije kolačića može doći i do prijenosta podataka u treće zemlje.

Dozvoli sve