
Omiljena ljetna poslastica.
Choco nut sladoled
Datum objave: 27.08.2019.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:
- Pjenasto umutiti bjelanjke.
- U drugoj posudi umutiti slatko vrhnje.
- Prepeći lješnjake na tavi, odljuštiti ljuskice te ih usitniti u multipraktiku ili zamotati u pamučnu krpu i tući kuhinjskim čekićem kako bi se dobili sitni hrskavi komadići.
- Otopiti 2 reda čokolade.
- U umućeno slatko vrhnje dodati čokoladu, lješnjake, whey i kakao i dobro ručno sjediniti.
- Smjesi dodati bjelanjke i ručno umutiti.
- Sladoled staviti u kalupe ili u posudu pa vaditi kuglice.
- Za dekoraciju: lješnjaci, čokoladne mrvice ili otopljena čokolada.
- Staviti u zamrzivač na 4 sata.