Brza narudžba
0 kom
Obožavamo okus ove pite čiji je fil predivno sočan i moćan!

Čokoladna pita sa orasima

Datum objave: 21.12.2018.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Mekana i sočna pita pravi je izbor za lagani desert. Provjerite kako se odlično slažu čokolada i orasi u receptu.

Priprema:

  • Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto, podijeliti ga na 2 djela i ostaviti na hladno oko pola sata.
  • Zatim odvojiti žumanjke od bjelanjaka, dodati ona dva koja su ostala od tijesta i umutiti čvrsti snijeg.
  • Žumanjke izmiksati sa šećerom dok smjesa ne naraste te dodati otopljenu čokoladu i ostale sastojke za nadjev, na kraju umiješati špatulom snijeg od bjelanjaka.
  • Pobrašniti podlogu i razvaljati jedan dio tijesta te ga namotati na razvijač i premjestiti u lim za pečenje, također se može razvaljati na papiru za pečenje pa se lakše prebaci, na donji dio tijesta izliti nadjev i gore staviti drugi dio razvaljanog tijesta.
  • Ako bi nam se slučajno tijesto trgalo može se ga naribati ili izmrviti odozgo na fil, tako će dobiti rustikalni izgled a donji dio jednostavno potapkati i spojiti prstima.
  • Peče ga oko 40 min na 180 stupnjeva, dok odozgo lagano ne porumeni.
  • Kada se ohladi može se posipati sitnim šećerom.
  • Protvan koji smo koristili je veličine 40 x 24 cm.
  • Što se tiče oraha možete koristiti mljevene ili jezgru sameljite u blenderu tako da ostane pokoji krupniji komad što smo mi učinili ovaj put i jako nam se svidjelo.
Komentari

Sastojci

Za tijesto:

250 g maslaca

350 g brašna (obično ili bezglutensko, ovisno kako Vama odgovara)

2  žumanjka

80 g šećera

malo soli

Za nadjev:

6 žumanjka

150 g šećera

120 g čokolade za kuhanje

200 g mljevenih oraha

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu