
Obožavamo okus ove pite čiji je fil predivno sočan i moćan!
Čokoladna pita sa orasima
Datum objave: 21.12.2018.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min
Vrsta jela Slatko jelo

Mekana i sočna pita pravi je izbor za lagani desert. Provjerite kako se odlično slažu čokolada i orasi u receptu.
Priprema:
- Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto, podijeliti ga na 2 djela i ostaviti na hladno oko pola sata.
- Zatim odvojiti žumanjke od bjelanjaka, dodati ona dva koja su ostala od tijesta i umutiti čvrsti snijeg.
- Žumanjke izmiksati sa šećerom dok smjesa ne naraste te dodati otopljenu čokoladu i ostale sastojke za nadjev, na kraju umiješati špatulom snijeg od bjelanjaka.
- Pobrašniti podlogu i razvaljati jedan dio tijesta te ga namotati na razvijač i premjestiti u lim za pečenje, također se može razvaljati na papiru za pečenje pa se lakše prebaci, na donji dio tijesta izliti nadjev i gore staviti drugi dio razvaljanog tijesta.
- Ako bi nam se slučajno tijesto trgalo može se ga naribati ili izmrviti odozgo na fil, tako će dobiti rustikalni izgled a donji dio jednostavno potapkati i spojiti prstima.
- Peče ga oko 40 min na 180 stupnjeva, dok odozgo lagano ne porumeni.
- Kada se ohladi može se posipati sitnim šećerom.
- Protvan koji smo koristili je veličine 40 x 24 cm.
- Što se tiče oraha možete koristiti mljevene ili jezgru sameljite u blenderu tako da ostane pokoji krupniji komad što smo mi učinili ovaj put i jako nam se svidjelo.