
Neka nam poslastice budu zdrave!
Čokoladna srca
Datum objave: 24.12.2018.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slatko jelo

Bez prevelike muke i korištenja pećnice možete napraviti predivnu zdravu slasticu u kojoj će uživati i veliki i mali bez imalo grižnje svijesti.
Priprema:
- U blenderu usitniti bademe i pahuljice te ih isipati u posudu.
- Kokos ulje i kakao maslac otopiti na vodenoj pari i zajedno a medom sjediniti sa smjesom badema i pahuljica te izmiješati u lijepu masu koju zatim utisnuti u željene kalupe, u ovom slučaju ja sam koristila silikonska srca te stavimo u hladnjak na sat vremena da se stisne.
- Za to vrijeme pripremite čokoladni sloj.
- Na vodenoj pari otopiti masnoću te dodati med i kakao.
- Iz hladnjaka izvaditi kalup te u njega na već stisnuti donji sloj uliti čokoladnu smjesu i vratiti natrag na hlađenje.
- Čim se smjesa stvrdne za od prilike još pola sata srca su spremna za vađenje i serviranje te uživanje u njima.
- Posebno nam se sviđa predivan čokoladni okus koji se spaja sa hrskavim donjim dijelom.
- Što se tiče slatkoće smjesu prilikom izrade slobodno isprobavate dok ne dobijete željeni okus.