Brza narudžba
0 kom
Neka nam poslastice budu zdrave!

Čokoladna srca

Datum objave: 24.12.2018.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Bez prevelike muke i korištenja pećnice možete napraviti predivnu zdravu slasticu u kojoj će uživati i veliki i mali bez imalo grižnje svijesti.

Priprema:

  • U blenderu usitniti bademe i pahuljice te ih isipati u posudu.
  • Kokos ulje i kakao maslac otopiti na vodenoj pari i zajedno a medom sjediniti sa smjesom badema i pahuljica te izmiješati u lijepu masu koju zatim utisnuti u željene kalupe, u  ovom slučaju ja sam koristila silikonska srca te stavimo u hladnjak na sat vremena da se stisne.
  • Za to vrijeme pripremite čokoladni sloj.
  • Na vodenoj pari otopiti masnoću te dodati med i kakao.
  • Iz hladnjaka izvaditi kalup te u njega na već stisnuti donji sloj uliti čokoladnu smjesu i vratiti natrag na hlađenje.
  • Čim se smjesa stvrdne za od prilike još pola sata srca su spremna za vađenje i serviranje te uživanje u njima.
  • Posebno nam se sviđa predivan čokoladni okus koji se spaja sa hrskavim donjim dijelom.
  • Što se tiče slatkoće smjesu prilikom izrade slobodno isprobavate dok ne dobijete željeni okus.
Komentari

Sastojci

Za prvi svijetli sloj:

200 g badema 

30 g pahuljica od heljde ili zobi 

50 g kokos ulja

40 g kakao maslaca

2 žlice meda ili javorovog sirupa

Za smeđi sloj:

40 g kokos ulja

20 g kakao maslaca

1 žlica meda

2 žlice sirovog kakaa

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu