Brza narudžba
Košarica 0 kom
Još danas napravite ovaj fantastični kolač.

Čokoladni tart

Datum objave: 01.07.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:

Podloga

  • Lješnjake usitniti u blenderu te dodati ostale sastojke.
  • Mlijeka dodati toliko da se dobije ljepljiva smjesa koja se lako može oblikovati, slično kao smjesa za kuglice. 
  • Smjesu utisnuti u kalup za tart veličine 24 cm i spremiti u hladnjak dok se priprema krema.

Krema

  • Vrhnje za šlag grijati dok ne počne ključati te preliti čokoladu natrganu na kockice. Dodati sol.
  • Nakon nekoliko minuta kremu promiješati da nema grudica (ako je potrebno malo i zagrijati) te uliti na podlogu. Hladiti u hladnjaku nekoliku sati.
  • Tart ukrasiti voćem, posuti krupnim zrnima soli i poslužiti. Po želji, svaku krišku ukrasiti karamelom.

 

Savjet: tart je najbolje raditi u kalupu s pomičnim dnom, u nedostatku ispod podloge staviti prozirnu foliju.

Komentari

Sastojci

Za podlogu:

120 g lješnjaka  

250 g mljevenog keksa

150 g paste od datulja (ili očišćene datulje)

50 g otopljenog maslaca

oko 1 dl mlijeka

Za kremu:

2,5 dl mliječnog vrhnja za šlag

150 g čokolade za kuhanje

200 g mliječne čokolade

prstohvat soli

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu