
Potpuno oduševljenje!
Ferrero torta
Datum objave: 11.01.2019.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:
BISKVIT
- Lješnjake peći u pećnici na 150 stupnjeva, cca 15 minuta, oguliti ih.
- Usitniti lješnjake u blenderu, pa im dodati vaniliju, sol, javorov sirup i kokosovo ulje, nastaviti blendati.
- Dodati i kakao pa blendati dok se ne formira ljepljiva smjesa.
- Smjesu utisnuti u okrugli kalup za torte promjera 25cm.
KREMA
- Indijske oraščiće ostaviti preko noći u vodi s prstohvatom soli.
- Izblendati indijske oraščiće, vodu, javorov sirup, sol i vaniliju.
- Dodati kokosovo ulje i kakao, blendati do glatke strukture.
- Kremu izliti preko biskvita, dekorirati sjeckanim lješnjacima, pa ostaviti u frižideru najmanje 3 sata, optimalno bi bilo preko noći.