Brza narudžba
Košarica 0 kom
Samo na prvu izgleda komplicirano.

Katarina kocke

Datum objave: 09.12.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:

Tamni biskvit

  • Uključiti pećnicu na 180 °C.
  • Pekač veličine pećnice (40 cm x 34 cm) premazati maslacem i posuti brašnom ili obložiti masnim papirom.
  • Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, postupno dodavati šećer. U čvrst snijeg dodati navedene sastojke i umiješati kuhačom.
  • Smjesu uliti u pripremljen pekač i peći u zagrijanom pećnici oko 15 minuta.
  • Hladan biskvit prerezati kako bi dobili dva manja biskvita.

Svijetli biskvit

  • Grožđice preliti rumom i ostaviti 10 - 15 minuta.
  • Pekač veličine 20 cm x 34 cm premazati maslacem i posuti brašnom ili obložiti masnim papirom.
  • Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, postupno dodavati šećer. Dodati navedene sastojke i umiješati kuhačom.
  • Smjesu uliti u pripremljen pekač i peći u zagrijanom pećnici oko 15 minuta.

Krema

  • Žumanjke, jaja, šećer i vanilin šećer mutiti mikserom te kuhati na pari dok smjesa ne dosegne temperaturu od  72 °C (krema je gotova kad kuhača ostavlja trag na dnu posude). Ohladiti.
  • U hladnu kremu mikserom umutiti prethodno umućeni maslac.

Slaganje kolača

  • Tamni biskvit premazati polovinom kreme, staviti bijeli biskvit koji zatim premažemo preostalom kremom. Staviti drugi tamni biskviti i kolač hladiti u hladnjaku.

Glazura

  • Čokoladu za kuhanje i vrhnje lagano otapati na pari, malo ohladiti i preliti Katarina kocke. Vratiti u hladnjak.

 

Tips:

Katarina kocke je najbolje pripremiti dan ili dva prije posluživanja.

Po želji, umjesto čokoladne glazure Katarina kocke možete ukrasiti i šlagom.

Komentari 1

Sastojci

Za tamni biskvit:

7 jaja

80 g šećera

100 g mljevenih oraha

40 g čokolade u prahu

20 g oštrog brašna

Za svijetli biskvit:

6 bjelanjaka

100 g šećera

150 g rezanih oraha

80 g grožđica

2 – 3 žlice ruma

50 g oštrog brašna

2 žlice ulja

Za kremu:

6 žumanjaka

2 jaja

100 g šećera u prahu

2 vanilin šećera

180 g maslaca

Za glazuru:

120 g čokolade za kuhanje

1,2 dl vrhnja za kuhanje ili vrhnja za šlag

Održimo zdravu vezu
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu