Priprema:
Tamni biskvit
- Uključiti pećnicu na 180 °C.
- Pekač veličine pećnice (40 cm x 34 cm) premazati maslacem i posuti brašnom ili obložiti masnim papirom.
- Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, postupno dodavati šećer. U čvrst snijeg dodati navedene sastojke i umiješati kuhačom.
- Smjesu uliti u pripremljen pekač i peći u zagrijanom pećnici oko 15 minuta.
- Hladan biskvit prerezati kako bi dobili dva manja biskvita.
Svijetli biskvit
- Grožđice preliti rumom i ostaviti 10 - 15 minuta.
- Pekač veličine 20 cm x 34 cm premazati maslacem i posuti brašnom ili obložiti masnim papirom.
- Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, postupno dodavati šećer. Dodati navedene sastojke i umiješati kuhačom.
- Smjesu uliti u pripremljen pekač i peći u zagrijanom pećnici oko 15 minuta.
Krema
- Žumanjke, jaja, šećer i vanilin šećer mutiti mikserom te kuhati na pari dok smjesa ne dosegne temperaturu od 72 °C (krema je gotova kad kuhača ostavlja trag na dnu posude). Ohladiti.
- U hladnu kremu mikserom umutiti prethodno umućeni maslac.
Slaganje kolača
- Tamni biskvit premazati polovinom kreme, staviti bijeli biskvit koji zatim premažemo preostalom kremom. Staviti drugi tamni biskviti i kolač hladiti u hladnjaku.
Glazura
- Čokoladu za kuhanje i vrhnje lagano otapati na pari, malo ohladiti i preliti Katarina kocke. Vratiti u hladnjak.
Tips:
Katarina kocke je najbolje pripremiti dan ili dva prije posluživanja.
Po želji, umjesto čokoladne glazure Katarina kocke možete ukrasiti i šlagom.