Brza narudžba
Košarica 0 kom
Ovo je jedan malo drugačiji cheesecake...sa kikirikijem...

Kikiriki cheesecake

Datum objave: 02.01.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:

PODLOGA

  • Mikserom umutiti mljeveni keks, mljeveni ušećereni kikiriki i otopljeni maslac.
  • Podlogu kalupa promjera 24 cm namazati maslacem, a rub obložiti masnim papirom.
  • Smjesu utisnuti u kalup. Spremiti u hladnjak dok se priprema krema.
  • Svi sastojci za kremu trebaju biti sobne temperature. Sir, namaz i šećer mutiti mikserom, dodati jedno po jedno već umućeno jaje. Na kraju umiješati karamel i ekstrakt vanilije.
  • Kalup omotati folijom, uliti kremu i poravnati. Kalup položiti u posudu, uliti vrelu vodu (oko 2 cm visine) te sve položiti u donji dio zagrijane pećnice.
  • Tortu peći oko 60 minuta na 160˚C. Isključiti pećnicu, malo otvoriti vrata pećnice i tortu lagano hladiti.
  • Hladiti nekoliko sati na sobnoj temperaturi te je držati u hladnjaku nekoliko sati.

KARAMEL

  • Šećer i vodu grijati bez miješanja. Povremeno protresti posudu.
  • Kad se šećer otopi i dobije zlatnu boju lagano uliti vrhnje te grijati miješajući. Dodati maslac i sol. Otopiti.
  • Karamel uliti u staklenu posudu i ohladiti. Držati u hladnjaku.
  • Krišku torte preliti karamelom i otopljenom čokoladom.
Komentari

Sastojci

Za podlogu:

200 g mljevenog keksa

100 g ušećerenog kikirikija

130 g maslaca

Za kremu:

500 g sira mascarponea

400 g sirnog namaz

150 g karamela

20 g mljevenog šećera

3 jaja

1 žličica ekstrakta vanilije

Za karamel:

200 g  šećera 

4 žlice vode

2 dcl mliječnog vrhnja za šlag

40 g maslaca

½ žličice soli

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu