
Ovo je jedan malo drugačiji cheesecake...sa kikirikijem...
Kikiriki cheesecake
Datum objave: 02.01.2019.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:
PODLOGA
- Mikserom umutiti mljeveni keks, mljeveni ušećereni kikiriki i otopljeni maslac.
- Podlogu kalupa promjera 24 cm namazati maslacem, a rub obložiti masnim papirom.
- Smjesu utisnuti u kalup. Spremiti u hladnjak dok se priprema krema.
- Svi sastojci za kremu trebaju biti sobne temperature. Sir, namaz i šećer mutiti mikserom, dodati jedno po jedno već umućeno jaje. Na kraju umiješati karamel i ekstrakt vanilije.
- Kalup omotati folijom, uliti kremu i poravnati. Kalup položiti u posudu, uliti vrelu vodu (oko 2 cm visine) te sve položiti u donji dio zagrijane pećnice.
- Tortu peći oko 60 minuta na 160˚C. Isključiti pećnicu, malo otvoriti vrata pećnice i tortu lagano hladiti.
- Hladiti nekoliko sati na sobnoj temperaturi te je držati u hladnjaku nekoliko sati.
KARAMEL
- Šećer i vodu grijati bez miješanja. Povremeno protresti posudu.
- Kad se šećer otopi i dobije zlatnu boju lagano uliti vrhnje te grijati miješajući. Dodati maslac i sol. Otopiti.
- Karamel uliti u staklenu posudu i ohladiti. Držati u hladnjaku.
- Krišku torte preliti karamelom i otopljenom čokoladom.