Brza narudžba
0 kom
Kokos rapsodija!

Kokos torta

Datum objave: 10.06.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Ako volite slastice sa kokosom, obavezno isprobati ovu jednostavnu, a zdravu tortu

Priprema:

  • Umutiti snijeg od bjelanjaka s malo soli, žumanjke umutiti s brezinim šećerom i cimetom.
  • Otopljeni maslac ohlađen na sobnu temperaturu, bademov maslac i kiselo vrhnje pomiješati, a zatim dodati kokosove mrvice, mljevene lješnjake i prašak za pecivo i sve sjediniti.
  • Polako dodati snijeg od bjelanjaka i lagano umutiti da ostane 'prozračna smjesa'.
  • Jagode i borovnice oprati, a zatim jagode narezati na komadiće.
  • Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva, smjesu preliti u okrugli pleh (promjera 26 cm) obložen papirom za pečenje kojeg ste prethodno namazali kokosovim uljem.
  • Prvih 20-ak minuta peći biskvit prekriven foliom, a zatim na smjesu dodati voće i peći još 10 minuta.
  • Opcionalno posuti tortu brezinim šećerom u prahu.
Komentari

Sastojci

6 jaja

prstohvat soli

4 žlice brezinog šećera

prstohvat cimeta

120 g maslaca

1 žlica bademovog maslaca

250 g kiselog vrhnja

80 g mljevenih lješnjaka

150 kokosovih mrvica

pola vrećice praška za pecivo

200 g  jagoda i borovnica

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu