
Ako volite slastice sa kokosom, obavezno isprobati ovu jednostavnu tortu.
Kokos torta
Datum objave: 10.06.2019.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:
- Umutiti snijeg od bjelanjaka s malo soli, žumanjke umutiti s brezinim šećerom i cimetom.
- Otopljeni maslac ohlađen na sobnu temperaturu, bademov maslac i kiselo vrhnje pomiješati, a zatim dodati kokosove mrvice, mljevene lješnjake i prašak za pecivo i sve sjediniti.
- Polako dodati snijeg od bjelanjaka i lagano umutiti da ostane 'prozračna smjesa'.
- Jagode i borovnice oprati, a zatim jagode narezati na komadiće.
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva, smjesu preliti u okrugli pleh (promjera 26 cm) obložen papirom za pečenje kojeg ste prethodno namazali kokosovim uljem.
- Prvih 20-ak minuta peći biskvit prekriven foliom, a zatim na smjesu dodati voće i peći još 10 minuta.
- Opcionalno posuti tortu brezinim šećerom u prahu.