
Savršeno kremasta torta od sira.
Kremasta torta od sira
Datum objave: 04.12.2019.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:
Podloga
- Pržene bademe ubaciti u multipraktik ili blender i samljeti dok se ne usitnite. Maslac otopite i ubacite ga u mljevene bademe i još kratko miksajte da se sve poveže.
- U okrugli kalup za torte stavite papir za pečenje. Podlogu ravnomjerno rasporedite, utisnite dobro rukama i stavite 2 h na hlađenje.
- Nakon 2 h podlogu stavite peći 4 minute na 250 stupnjeva.
- Dok se podloga peče pripremite kremu.
Krema
- Svježi sir, jaja, eritrit i sok limuna stavite u posudu i dobro izmiksajte mikserom.
- Nakon što je podloga pečena, smanjite pećnicu na 170 stupnjeva, izlijte kremu na podlogu i pecite još 20 minuta.
- Tortu najprije ohladite na sobnoj temperaturi a zatim stavite u frižider na hlađenje. Najbolje ostaviti preko noći kako bi se sve dobro stegnulo.
- Količina sastojaka je dovoljna za 6 kriški torte.