Brza narudžba
0 kom
Toliko arome u jednom kolaču.

Kuglof s vinom i grožđicama

Datum objave: 01.07.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Sočan kolač je sve što želimo za blagdane.

Priprema:

  • Grožđice preliti  s  2 – 3  žlice vina.
  • Brašno i kakao prosijati te dodati suhe sastojke. 
  • Maslac sobne temperature mutiti mikserom, dodati šećer.  Kad nastane pjenasta smjesa, dodavati jedan po jedan žumanjak.
  • Smjesi dodati preostalo vino, jogurt i suhe sastojke te umutiti mikserom. 
  • Lagano kuhačom umiješati snijeg od bjelanjaka i grožđice. Smjesu uliti u kalup premazan masnoćom i posut brašnom i peći u pećnici zagrijanoj na 175 °C oko 50 minuta.
  • Hladiti oko 10 minuta i kuglof izvaditi iz kalupa. Preliti čokoladnom glazurom ili posuti šećerom u prahu.
Komentari

Sastojci

100 g grožđica 

120 g maslaca

80 g smeđeg šećera

3 jaja

1,5 dl frankovke 

1,5 dl jogurta

250 g glatkog brašna

prstohvat soli

30 g kakaa

80 g ribane čokolade 

2 žličice praška za pecivo

½ žličice sode bikarbone

1 vanilin šećer

 

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu