
Toliko arome u jednom kolaču.
Kuglof s vinom i grožđicama
Datum objave: 01.07.2019.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:
- Grožđice preliti s 2 – 3 žlice vina.
- Brašno i kakao prosijati te dodati suhe sastojke.
- Maslac sobne temperature mutiti mikserom, dodati šećer. Kad nastane pjenasta smjesa, dodavati jedan po jedan žumanjak.
- Smjesi dodati preostalo vino, jogurt i suhe sastojke te umutiti mikserom.
- Lagano kuhačom umiješati snijeg od bjelanjaka i grožđice. Smjesu uliti u kalup premazan masnoćom i posut brašnom i peći u pećnici zagrijanoj na 175 °C oko 50 minuta.
- Hladiti oko 10 minuta i kuglof izvaditi iz kalupa. Preliti čokoladnom glazurom ili posuti šećerom u prahu.