Brza narudžba
Košarica 0 kom
Najljepša kombinacija okusa!

Malina mousse torta

Datum objave: 31.12.2018.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:

Biskvit

  • Bjelanjke sobne temperature umutiti mikserom, dodati šećer i sol.
  • Snijegu od bjelanjaka dodati žumanjke i ostale sastojke te lagano umiješati kuhačom.
  • Peći biskvit promjera 18cm u pećnici zagrijanoj na 180˚C  oko 12 minuta.
  • U nedostatku kalupa promjera 18cm biskvit peći u kalupu promjera 20cm te kasnije odrezati dio kako bi biskvit bio manji od kalupa, na taj način će krema doći do stijenki kalupa i torta će biti ravna i spremna za staklenu glazuru. Ohladiti.

Bijela krema

  • Listove želatine preliti vodom (1 - 2 dl).
  • Jaja i šećer mutiti mikserom te dodati vrhnje.
  • Kuhati na pari dok smjesa ne dosegne temperaturu od 72˚C, dodati čokoladu i otopiti.
  • Skloniti sa vatre, dodati ocijeđenu želatinu i promiješati. Vrhnje za šlag umutiti u šlag (ne prečvrsti) te dodati mlakoj kremi i umiješati.
  • Stijenke kalupa promjera 20cm obložiti acetatnom folijom te uliti kremu.
  • Držati u zamrzivaču dok se priprema druga krema.

Krema od malina

  • Maline usitniti u blenderu i procijediti. Ukoliko koristite smrznute maline, preliti ih vodom (0,5 dl) i prokuhati. Tada usitniti u blenderu, procijediti i ohladiti.
  • Želatinu preliti s nekoliko žlica soka od maline.
  • Jaja i šećer mutiti mikserom te uliti vrhnje. Kuhati na pari dok smjesa ne dosegne temperaturu od 72˚C, dodati izlomljenu čokoladu i otopiti. Skloniti s vatre, dodati želatinu i promiješati.
  • Vrhnje za šlag umutiti u šlag (ne prečvrsti).
  • Mlakoj kremi dodati tučeno vrhnje i sok od malina te umiješati.
  • Na bijelu kremu složiti maline te uliti rozu kremu. Biskvit staviti na rozu kremu i utisnuti ga da bude u ravnini kreme. Tortu držati u zamrzivaču nekoliko sati, može i preko noći.

Staklena glazura

  • Želatinu preliti s nekoliko žlica vode i ostaviti nekoliko minuta.
  • Kondenzirano mlijeko, izlomljenu čokoladu i želatinu staviti u dublju posudu.
  • Glukozu, preostalu vodu i šećer kuhati do 103˚C te preliti smjesu s čokoladom, mlijekom i želatinom. Nakon nekoliko minuta sve sjediniti štapnim mikserom (pažljivo kako se ne bi stvarali mjehurići). Dodati boju po želji ili bijelu boju u prahu kako bi se izgubila žućkasta boja bijele čokolade.
  • Smjesu procijediti da se odstrane moguće grudice. Ohladiti na 30 - 32˚C.
  • Tortu izvaditi iz kalupa, položiti je na rešetku ili na manju posudu kako bi se glazura mogla prelijevati niz tortu. Glazuru lagano prelijevati preko bijele kreme.
Komentari

Sastojci

Za biskvit:

3 jaja

3 žlice šećera

prstohvat soli

80 g mljevenih badema

1 žlica oštrog brašna

1 žličica praška za pecivo

50 g čokolade za kuhanje (otopiti i malo ohladiti)

2 žlice tople vode

2 žlice ulja

Za bijelu kremu:

2 jaja

1 dl vrhnja za kuhanje

20 g šećera

130 g bijele čokolade

3 listića želatine

2 dl vrhnja za šlag

Za kremu od malina:

2 jaja

1/2 dcl vrhnja za kuhanje

250 malina (može i smrznutih)

20 g šećera

150 g bijele čokolade

1 vrećica mljevene želatine

2 dcl vrhnja za šlag

200 – 250 g malina

Za staklenu glazuru:

10 g mljevene želatina

1 dcl zaslađenog kondenziranog mlijeka

150 g glukoznog sirupa

1,25 - 1,5 dl vode (ovisi o gustoći kondenziranog mlijeka)

80 g šećera

150 g bijele čokolade

bijela boja za kolače (po potrebi)

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Sendgrid

Google analytics