Brza narudžba
Košarica 0 kom
Uživajte u pravom ljetnom šarenilu.

Malina šnite

Datum objave: 01.07.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:

Biskvit

  • Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz stalno mućenje. Kuhačom lagano umiješati mljevene bademe i brašno.
  • Smjesu uliti u veliki pekač obložen masnim papirom (premazan uljem) te peći oko 12 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  • Hladan biskvit odrezati da se dobiju 3 pravokutne trake.

Krema

  • Žumanjke, jaja i šećer umutiti mikserom. Kuhati na pari dok smjesa ne postigne temperaturu od 72 °C ili dok kuhača ne ostavi trag na dnu posude. U hladnu kremu mikserom umutiti umućen maslac.
  • Umutiti vrhnje za šlag.
  • Na tacnu staviti prvu traku biskvita, premazati kremom, složiti narezane marelice te prekriti tučenim vrhnjem. Ponoviti postupak, ali umjesto marelica složiti maline.
  • Kolač premazati kremom, ukrasiti po želji; rezanim bademima, voćem, tučenim vrhnjem…
  • Tortu hladiti u hladnjaku preko noći te poslužiti.

 

Komentari

Sastojci

Za biskvit:

12 bjelanjaka

12 žlica šećera

200 g mljevenih badema

4 žlice oštrog brašna

Za kremu:

12 žumanjaka

2 jaja

80 g šećera u prahu

1 žličica arome vanilije

250 g maslaca

3 dl vrhnja za šlag

300 g malina

breskve (svježe ili iz kompota)

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu