Brza narudžba
0 kom
Ima li išta bolje od palačinki? Naravno da nema!

Mini palačinke s namazom od suhih šljiva

Datum objave: 12.08.2019.
Komentiraj

Pjenaste palačinke sa zobenim brašnom bez glutena svi će obožavati.

Priprema:

  • Suhe šljive prelijte vrućom vodom (3 žlice vruće vode) i pustite da odstoje 10-ak minuta, a za to vrijeme ispecite palačinke.
  • Smjesu za palačinke pripremite tako da pomiješate u posudi jaja, brašno i mlijeko. Tavu za palačinke premažite s malo kokosovog ulja, a mjera za palačinke neke bude jušna žlica.
  • Kada se tava ugrije, vadite smjesu i na laganoj vatri pecite palačinke. Smjesa je dovoljna za 8 malih palačinki.
  • Nakon što su šljive odstajale 10 minuta (vodu ne bacati), dodajte im zrnati sir i listiće mente i sve skupa izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu teksturu.
  • Palačinku premažite s namazom i tako slažite jednu na drugu dokle god imate palačinki, a na vrh možete dodati svježe borovnice i mrvljeni kikiriki.
Komentari

Sastojci

Za palačinke:

1 jaje

40 g zobenog brašna

20 ml mlijeka

Za namaz:

60 g suhih šljiva

40 g zrnatog sira

10 listova (manjih) svježe mente

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu