Brza narudžba
0 kom
Voćna bomba

Moskva torta

Datum objave: 03.06.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Kremasto - voćna poslastica po staroj recepturi koja će u trenu nestati sa tanjura.

Priprema:

Biskviti

  • Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz neprekidno mućenje. Kuhačom lagano umiješati rezane orahe i brašno.
  • Na 4 masna papira olovkom iscrtati krugove promjera 28 cm, okrenuti papir te smjesu podijeliti na pripremljene krugove.
  • Lagano izravnati te jedan po jedan biskvit peći oko 12 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Krema

  • Žumanjke, jaja i šećer umutiti mikserom. Kuhati na pari do 75 °C, ili dok kuhača ne ostavi trag na dnu posude. U hladnu kremu mikserom umutiti umućen maslac. Umiješati tučeno slatko vrhnje.
  • Kremu podijeliti na 4 jednaka dijela, u svaki dio dodati drugi sastojak: ananas, višnje i lješnjake. Zadnju četvrtinu čuvati za premazivanje torte.
  • Tortu slagati u kalup promjera 28 cm. Prvi biskvit premazati kremom s ananasom, staviti drugi biskvit i premazati kremom s ocijeđenim rezanim višnjama. Položiti treći biskvit i premazati kremom s rezanim lješnjacima. Četvrti biskvit premazati preostalom kremom.
  • Tortu čuvati u hladnjaku najmanje 12 sati, skinuti kalup te ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem.
Komentari

Sastojci

Za biskvit:

12 bjelanjaka

12 žlica šećera

4 žlice oštrog brašna

200 g rezanih oraha


Za kremu:

12 žumanjaka

2 jaja

2 vanilin šećera

100 g šećera u prahu

200 g maslaca

3 dl vrhnja za šlag

1 mala konzerva ananasa (neto 425 g)

1 staklenka višanja (neto 680 g)

100 g oguljenih lješnjaka


Za ukrašavanje:

3 dl vrhnja za šlag

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu