
Kremasto - voćna poslastica koja će u trenu nestati sa tanjura.
Moskva torta
Datum objave: 03.06.2019.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min
Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:
Biskviti
- Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz neprekidno mućenje. Kuhačom lagano umiješati rezane orahe i brašno.
- Na 4 masna papira olovkom iscrtati krugove promjera 28 cm, okrenuti papir te smjesu podijeliti na pripremljene krugove.
- Lagano izravnati te jedan po jedan biskvit peći oko 12 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
Krema
- Žumanjke, jaja i šećer umutiti mikserom. Kuhati na pari do 75 °C, ili dok kuhača ne ostavi trag na dnu posude. U hladnu kremu mikserom umutiti umućen maslac. Umiješati tučeno slatko vrhnje.
- Kremu podijeliti na 4 jednaka dijela, u svaki dio dodati drugi sastojak: ananas, višnje i lješnjake. Zadnju četvrtinu čuvati za premazivanje torte.
- Tortu slagati u kalup promjera 28 cm. Prvi biskvit premazati kremom s ananasom, staviti drugi biskvit i premazati kremom s ocijeđenim rezanim višnjama. Položiti treći biskvit i premazati kremom s rezanim lješnjacima. Četvrti biskvit premazati preostalom kremom.
- Tortu čuvati u hladnjaku najmanje 12 sati, skinuti kalup te ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem.