Neodoljiva homemade maca granola
Granola je savršen doručak i na raspolaganju nam je zaista velika kupovna ponuda, no međutim ako ju napravimo doma sami sigurni smo što jedemo i možemo sastojke kombinirati ovisno o svojim potrebama i ukusima.
Posebno osobne sa raznim intolerancijama na hranu.
Priprema:
- Bademe isječemo nožem na željene komadiće, te u posudu stavimo sve suhe sastojke i promiješamo.
- Preljev kojim ćemo povezati smjesu napravimo u posebnoj posudici.
- Otopimo kokos ulje te mu dodamo, javorov sirup , maca prah i mrvicu soli.
- Sjedinimo mokre sastojke i prelijemo našu smjesu u drugoj posudi.
- Dobro promiješamo.
- Isipamo u lim na papir za pečenje, poravnamo na debljinu od centimetar i pečemo između 20 i 30 minuta dok nam smjesama ne dobije lijepu zlatnu boju.
- Kada je naša granola pečena pustimo da se skroz ohladi i spremimo je u posudu koju možemo dobro zatvoriti kako bi zadržala optimalnu svježinu i hrskavost.
Ovu finu granolu osim što možemo koristiti kao doručak uz neko mlijeko koje nam odgovara jako je ukusna i efektna kao posip po sladoledu, jogurtu, chia pudingu i sl.
Posebnu karamelastu notu ovoj granoli daje kombinacija Maca praha i javorovog sirupa, a možete još dodati i začine poput cimeta i sl.
Kada vam se gricka nešto slatko sve što trebate je samo posegnuti za staklenkom svoje predivne domaće maca granole!!