Priprema:
- Od bjelanjaka sobne temperature umutiti čvrst snijeg, dodavati žlicu po žlicu šećera. Smjesu podijeliti na dva dijela.
- U jednu polovinu lagano kuhačom umiješati mljevene orahe i žličicu limunovog soka.
- Drugu polovinu snijega još mutiti i dodati 1/4 žličice limunske kiseline.
- Smjesu s orasima podijeliti na 4 jednaka dijela i od svake četvrtine načiniti pravokutnike širine 4 cm, visine 1 cm.
- Svaki pravokutnik premazati četvrtinom snijega i lagano nožem poravnati.
- Oštrim, tankim i vlažnim nožem rezati prutiće i slagati ih pomoću dvaju noževa u pekač prekriven masnim papirom.
- Orahove prutiće sušiti 1 sat (ako je vlaga u zraku i do 1,5 sat) u pećnici zagrijanoj na 100 °C. Sušiti ih još 1 dan na sobnoj temperaturi te spremiti u kutije.
Savjet:
Orahove prutiće pripremiti nekoliko dana prije posluživanja i čuvati u limenim kutijama.