
Vrijeme je krafni!
Raw, vegan zdrave krafne
Datum objave: 11.02.2020.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slatko jelo

Krafne nam se smiju sa svih ćoškova, pekarnica, kioska i sl.
No ako ne želimo unositi nezdravu hranu, nepotrebne kalorije, rafinirane šećere, margarin i sl., postoji rješenje i za to.
Priprema:
- Indijske oraščiće i datulje namočimo preko noći.
- Ocijedimo ih i stavimo u procesor, dodamo brusnice i psyllium prah te otopljeno kokos ulje.
- Malo brusnica ostavimo za ukrašavanje.
- Potreban nam je silikonski ili metani kalup za krafne sa rupom u sredini.
- Sada rasporedimo našu smjesu u kalup i ostavimo u hladnjaku na jedan sat da se stegne.
- Ako koristimo metalni kalup stavimo na njega prozirnu foliju i na nju stavljamo masu za krafne kako bismo ih kada se stegnu lakše izvadili van.
- Za to vrijeme otopimo sastojke za glazuru na vodenoj kupelji i nasjeckamo brusnice na sitno.
- Iz kalupa vadimo naše krafne koje prelijemo čokoladnom glazurom i ukrasimo nasjeckanim brusnicama, koje će dati potrebnu kiselinu i upotpuniti okus.
- Bez upotrebe ulja, tava i štednjaka dobili smo fine i efektne krafne koje osvajaju svojim okusom a na hladnom mogu stajati do 10 dana.