Brza narudžba
0 kom
Vrijeme je krafni!

Raw, vegan zdrave krafne

Datum objave: 11.02.2020.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Krafne nam se smiju sa svih ćoškova, pekarnica, kioska i sl.

No ako ne želimo unositi nezdravu hranu, nepotrebne kalorije, rafinirane šećere, margarin i sl., postoji rješenje i za to.

Priprema:

  • Indijske oraščiće i datulje namočimo preko noći. 
  • Ocijedimo ih i stavimo u procesor, dodamo brusnice i psyllium prah te otopljeno kokos ulje.
  • Malo brusnica ostavimo za ukrašavanje.
  • Potreban nam je silikonski ili metani kalup za krafne sa rupom u sredini.
  • Sada rasporedimo našu smjesu u kalup i ostavimo u hladnjaku na jedan sat da se stegne.
  • Ako koristimo metalni kalup stavimo na njega prozirnu foliju i na nju stavljamo masu za krafne kako bismo ih kada se stegnu lakše izvadili van.
  • Za to vrijeme otopimo sastojke za glazuru na vodenoj kupelji i nasjeckamo brusnice na sitno.
  • Iz kalupa vadimo naše krafne koje prelijemo čokoladnom glazurom i ukrasimo nasjeckanim brusnicama, koje će dati potrebnu kiselinu i upotpuniti okus.
  • Bez upotrebe ulja, tava i štednjaka dobili smo fine i efektne krafne koje osvajaju svojim okusom a na hladnom mogu stajati do 10 dana.
Komentari

Sastojci

100 g  indijskih oraščića

100 g  datulja bez koštica

2 žlice psyllium praha

50 g  brusnica

30 g  kokos ulja

Za glazuru:

Kako maslac

Kakao

Javorov sirup

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu