
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:
- Za slaganje baklave je potrebno prebrojati kore te ih podijeliti na 4 dijela (ako imate 12 kora stavljat ćete po 3 kore između krema).
- Slagati 3 kore jednu na drugu, svaku premazati smjesom od jaja te na treću staviti mljeveni mak. Nakapati smjesom od jaja.
- Nastaviti slagati kore i smjesu, nakon 3 kore staviti višnje.
- Nastaviti slagati kore i smjesu, nakon 3 kore staviti mljevene orahe i nakapati smjesom. Baklavu završiti preostalim korama i smjesom. Zadnju koru ne mazati.
- Baklavu narezati na kvadrate, premazati vrhnjem i peći u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 30 minuta.
- Hladnu baklavu preliti vrućom preljevom (šećer i vodu kuhati nekoliko minuta) i ohladiti.