Brza narudžba
Košarica 0 kom
Najpoznatiji desert na malo drugačiji način.

Šarena baklava

Datum objave: 03.09.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:

  • Za slaganje baklave je potrebno prebrojati kore te ih podijeliti na 4 dijela (ako imate 12 kora stavljat ćete po 3 kore između krema).
  • Slagati 3 kore jednu na drugu, svaku premazati smjesom od jaja te na treću staviti mljeveni mak. Nakapati smjesom od jaja.
  • Nastaviti slagati kore i smjesu, nakon 3 kore staviti višnje.
  • Nastaviti slagati kore i smjesu, nakon 3 kore staviti mljevene orahe i nakapati smjesom. Baklavu završiti preostalim korama i smjesom. Zadnju koru ne mazati.
  • Baklavu narezati na kvadrate, premazati vrhnjem i peći u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 30 minuta.
  • Hladnu baklavu preliti vrućom preljevom (šećer i vodu kuhati nekoliko minuta) i ohladiti.
Komentari

Sastojci

Za premazivanje kora:

3 jaja

1 čaša (2 dl) jogurta

1 čaša šećera

1 čaša ulja

1 čaša griza

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

500 g kora za savijače

Za nadjeve:

150 – 200 g mljevenih oraha

150 – 200 g mljevenog maka

500 – 600 g višanja

4 žlice kiselog vrhnja

Za preljev:

2 čaše šećera

3 čaše vode

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu