
Uživajmo u jagodama!
Sirova torta od jagoda
Datum objave: 28.12.2018.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:
- U blender staviti bademe, otopljen kakao maslac (može i kokos ulje), 1 žlicu kakaa i kokos šećer prethodno samljeven.
- Od navedenih sastojaka se dobije fina smjesa koju zatim utisnete prstima u kalup za tortu na papir za pečenje kako biste ju kasnije lakše odvojili od podloge i stavili na kratko u zamrzivač.
- Za to vrijeme pripremite gornji sloj, finu kremicu od jagoda.
- Indijske oraščiće namočiti preko noći ili barem 3 do 4 sata i staviti ih u blender, dodati datulje koje smo također namakali te otopljeno kokos ulje i sve pretvoriti u finu smjesu.
- Na kraju dodati jagode i sve sjediniti.
- Kalup sa podlogom izvaditi iz zamrzivača i u njega uliti kremu od jagoda te sve zajedno ostaviti kroz noć u hladnjaku.
- Mi smo koristili kalup za tortu promjera 13 cm a ako imate klasičan kalup od 26 cm smjesu trebate poduplati.