
Savršena slastica za cijelu obitelj.
Sočna torta od maka
Datum objave: 22.04.2020.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slatko jelo

Ako i niste ljubitalj maka sada ćete to postati!
Mak, naranča, džem od marelice, čokolada i šlag, ništa više nije potrebno reći. U slast!
Priprema:
- Jaja pjenasto izmutiti sa šećerom i vanilin šećerom.
- U posebnoj posudi promiješati brašno, sol, prašak za pecivo i dodati smjesi sa jajima. Umiješati ulje, mlijeko i dobro sve promiješati.
- Dodati koricu dvije naranče. Postepeno dodavati mak. Na kraju umiješati pire od naranče (pire dobijete tako da naranču zajedno sa korom stavite u vodu i kada zavrije kuhate još 10 minuta, postupak ponovite 3 puta. Kada je gotovo naranču narežete na komade i zajedno sa korom izmiksate u blenderu da dobijete pire).
- Smjesu prebaciti u kalup za torte obložen papirom za pečenje (mi smo koristili kalup 24 cm), pecite 35-40 minuta na 175 stupnjeva.
- Dok se kolač peče u soku dvije naranče razmutite džem od marelice i stavite na laganu vatru uz miješanje, dok ne zavrije.
- Pečeni biskvit ostavite da se ohladi pola sata i prelijte ga preljevom od marelica. Možete biskvit izbockati vilicom kako bi preljev ušao dublje u biskvit.
- Čokoladnu glazuru napravite tako da na pari otopite čokoladu pomiješanu s vrhnjem za šlag. Kad se sve dobro povezalo ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i prelijete preko ohlađenog kolača.
- Po želji, na pari rastopite 50 g bijele čokolade i ukrasite tortu.