Brza narudžba
Košarica 0 kom
Savršena slastica za cijelu obitelj.

Sočna torta od maka

Datum objave: 22.04.2020.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:

  • Jaja pjenasto izmutiti sa šećerom i vanilin šećerom.
  • U posebnoj posudi promiješati brašno, sol, prašak za pecivo i dodati smjesi sa jajima. Umiješati ulje, mlijeko i dobro sve promiješati.
  • Dodati koricu dvije naranče. Postepeno dodavati mak. Na kraju umiješati pire od naranče (pire dobijete tako da naranču zajedno sa korom stavite u vodu i kada zavrije kuhate još 10 minuta, postupak ponovite 3 puta. Kada je gotovo naranču narežete na komade i zajedno sa korom izmiksate u blenderu da dobijete pire).
  • Smjesu prebaciti u kalup za torte obložen papirom za pečenje (mi smo koristili kalup 24 cm), pecite 35-40 minuta na 175 stupnjeva.
  • Dok se kolač peče u soku dvije naranče razmutite džem od marelice i stavite na laganu vatru uz miješanje, dok ne zavrije.
  • Pečeni biskvit ostavite da se ohladi pola sata i prelijte ga preljevom od marelica. Možete biskvit izbockati vilicom kako bi preljev ušao dublje u biskvit.
  • Čokoladnu glazuru napravite tako da na pari otopite čokoladu pomiješanu s vrhnjem za šlag. Kad se sve dobro povezalo ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i prelijete preko ohlađenog kolača.
  • Po želji, na pari rastopite 50 g bijele čokolade i ukrasite tortu.
Komentari

Sastojci

3 jaja

1 vanilin šećer

120 g šećera

200 g glatkog brašna

prstohvat soli

1/2 praška za pecivo

125 ml ulja

200 ml mlijeka

180 g mljevenog maka

korica 2 naranče

pire od 1 naranče

Za preljev:

sok 2 naranče

150 g džema od marelice 

Za glazuru:

100 g tamne čokolade

100 g vrhnja za šlag

Dekoracija

50 g bijele čokolade

Održimo zdravu vezu
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu