Brza narudžba
Košarica 0 kom
Idealni su uz čaj, mlijeko, kavu...

Super keksi bez glutena, šećera, jaja, laktoze!

Datum objave: 28.12.2018.
Komentiraj
Vrijeme pripreme < 15 min Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:

  • Sjemenke lana sameljemo (možete koristiti mlin za kavu ili blender) a zobene pahuljice možete malo usitniti.
  • U jednu posudu stavimo sve suhe sastojke, zatim dodamo mokre i umijesimo glatko tijesto.
  • Ostavimo ga da se odmori bar 10 minuta u hladnjaku te ga razvaljamo na od prilike 1 cm debljine i željenim oblikom jednostavno režemo tijesto.
  • Dobivene kekse slažemo u lim na papir za pečenje i pečemo na 180 stupnjeva oko 10 do 15 min.
  • Pazite da ih ne prepečete kako se ne bi isušili i postali tvrdi.
  • Kada su gotovi još uvijek na dodir moraju ostati malo mekani jer će se tijekom hlađenja još stvrdnuti točno koliko treba.
  • Ovakve kekse lijepo nakon što su malo odstajali i ohladili se spremimo u metalnu kutiju i čuvamo na hladnom dok se ne potroše.
Komentari

Sastojci

100 g heljdinog brašna

100 g kokos brašna (ne pahuljica, baš brašna)

30 g zobenih pahuljica

40 g lana

1 velika žlica sezama

1 dcl ulja kokos, maslinovog ili suncokretovog (po želji)

1,5 dcl vode

3 velike žlice meda

limunov sok, žličica sode

1 mala žličica mljevenog cimeta

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu