
Idealni su uz čaj, mlijeko, kavu...
Super keksi bez glutena, šećera, jaja, laktoze!
Datum objave: 28.12.2018.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme < 15 min
Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:
- Sjemenke lana sameljemo (možete koristiti mlin za kavu ili blender) a zobene pahuljice možete malo usitniti.
- U jednu posudu stavimo sve suhe sastojke, zatim dodamo mokre i umijesimo glatko tijesto.
- Ostavimo ga da se odmori bar 10 minuta u hladnjaku te ga razvaljamo na od prilike 1 cm debljine i željenim oblikom jednostavno režemo tijesto.
- Dobivene kekse slažemo u lim na papir za pečenje i pečemo na 180 stupnjeva oko 10 do 15 min.
- Pazite da ih ne prepečete kako se ne bi isušili i postali tvrdi.
- Kada su gotovi još uvijek na dodir moraju ostati malo mekani jer će se tijekom hlađenja još stvrdnuti točno koliko treba.
- Ovakve kekse lijepo nakon što su malo odstajali i ohladili se spremimo u metalnu kutiju i čuvamo na hladnom dok se ne potroše.