Brza narudžba
Košarica 0 kom
Ako Vam je dosta klasičnih kolača, bacite se na malo drugačiji tart.

Tart sa karamelom i lješnjacima

Datum objave: 04.01.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Priprema:

  • Hladan maslac i šećer mutiti mikserom, dodati navedene sastojke i umijesiti glatko tijesto.
  • Metalne košarice premazati maslacem. Kuglicu tijesta umetnuti u košaricu, malo utisnuti, prekriti najlonskom vrećicom te utisnuti drugu, malo manju košaricu. Pritisnuti. Ukloniti gornju košaricu i vrećicu, višak tijesta odrezati nožem. Košaricu možete oblikovati i prstima.
  • Tijesto vilicom bockati na nekoliko mjesta i peći u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 15 minuta (dok ne dobije laganu boju).
  • Malo ohladiti i izvaditi košarice.
  • Košarice nadjenuti rezanim lješnjacima i preliti toplim karamelom.
  • Hladiti u hladnjaku nekoliko sati te preliti čokoladnom glazurom.
  • Za karamel šećer i vodu grijati bez miješanja. Povremeno protresti posudu. Kad se šećer otopi i dobije zlatnu boju lagano uliti vrhnje te grijati miješajući. Dodati maslac i sol. Otopiti.
  • Za čokoladnu glazuru čokoladu i vrhnje lagano grijati na pari.

 

Orginalni recept možete pronaći na stranici:

https://www.odslatkogasladje.net/tart-s-karamelom-i-ljenjacima

Komentari

Sastojci

Za košarice:

100 g maslaca

50 g mljevenog šećera

1 žličica arome vanilije

1 jaje

oko 250 g glatkog brašna

50 g rezanih tostiranih lješnjaka

Za karamel:

200 g šećera

4 žlice vode

2 dcl mliječnog vrhnja za šlag

40 g maslaca

½ žličice soli

Za glazuru:

200 g čokolade za kuhanje

2 dcl vrhnja za kuhanje


 
Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu