Priprema:
- Hladan maslac i šećer mutiti mikserom, dodati navedene sastojke i umijesiti glatko tijesto.
- Metalne košarice premazati maslacem. Kuglicu tijesta umetnuti u košaricu, malo utisnuti, prekriti najlonskom vrećicom te utisnuti drugu, malo manju košaricu. Pritisnuti. Ukloniti gornju košaricu i vrećicu, višak tijesta odrezati nožem. Košaricu možete oblikovati i prstima.
- Tijesto vilicom bockati na nekoliko mjesta i peći u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 15 minuta (dok ne dobije laganu boju).
- Malo ohladiti i izvaditi košarice.
- Košarice nadjenuti rezanim lješnjacima i preliti toplim karamelom.
- Hladiti u hladnjaku nekoliko sati te preliti čokoladnom glazurom.
- Za karamel šećer i vodu grijati bez miješanja. Povremeno protresti posudu. Kad se šećer otopi i dobije zlatnu boju lagano uliti vrhnje te grijati miješajući. Dodati maslac i sol. Otopiti.
- Za čokoladnu glazuru čokoladu i vrhnje lagano grijati na pari.
Orginalni recept možete pronaći na stranici:
https://www.odslatkogasladje.net/tart-s-karamelom-i-ljenjacima