Super jednostavni kolač!
Torta od badema i šumskog voća
Datum objave: 07.05.2019.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slatko jelo
Za pravi gurmanski doživljaj, topli kolač možete poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije.
Priprema:
- Odvojiti bjelanjke od žumanjaka
- Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg (s malo soli), žumanjke umutiti s brezinim šećerom, dodati kiselo vrhnje, otopljeni maslac, bademov maslac, sok i koricu od jednog limuna, malo cimeta i vanilije
- Suhe sastojke (mljevene bademe, prašak za pecivo i malo kokosovog brašna) pomiješati u jednoj posudi, dodati u smjesu od žumanjaka, sjediniti smjesu mikserom i zatim dodati snijeg od bjelanjaka, sve dobro umutiti, treba bi biti gušća smjesa
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- Okrugli kalup (promjera 26cm) obložiti papirom za pečenje (samo donji dio) i namazati malo maslaca
- Smjesu preliti u kalup, poslagati šumsko voće i sjeckane bademe i peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30-35 minuta
Tips:
Posebno umutiti bjelanjke od žumanjaka, biskvit će biti ukusniji
Možete staviti drugi zaslađivač po želji