Brza narudžba
Košarica 0 kom
Super jednostavni kolač!

Torta od badema i šumskog voća

Datum objave: 07.05.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slatko jelo

Za pravi gurmanski doživljaj, topli kolač možete poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Priprema:

  • Odvojiti bjelanjke od žumanjaka
  • Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg (s malo soli), žumanjke umutiti s brezinim šećerom, dodati kiselo vrhnje, otopljeni maslac, bademov maslac, sok i koricu od jednog limuna, malo cimeta i vanilije
  • Suhe sastojke (mljevene bademe, prašak za pecivo i malo kokosovog brašna) pomiješati u jednoj posudi, dodati u smjesu od žumanjaka, sjediniti smjesu mikserom i zatim dodati snijeg od bjelanjaka, sve dobro umutiti, treba bi biti gušća smjesa
  • Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  • Okrugli kalup (promjera 26cm) obložiti papirom za pečenje (samo donji dio) i namazati malo maslaca
  • Smjesu preliti u kalup, poslagati šumsko voće i sjeckane bademe i peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30-35 minuta

Tips:

Posebno umutiti bjelanjke od žumanjaka, biskvit će biti ukusniji

Možete staviti drugi zaslađivač po želji

 

Komentari

Sastojci

4 jaja

125 g otopljenog maslaca

1 žličica bademovog maslaca (može i bez)

3 pune žlice brezinog šećera

200 g kiselog vrhnja 

sok i korica od jednog limuna

260 g mljevenih badema

pola žlice kokosovog brašna

1 prašak za pecivo

malo cimeta

malo vanilije

200 g šumskog voća (odmrznite prije da se ocijedi višak vode kako ne bi voće skroz 'upalo' u biskvit)

1 žlica sjeckanih badema

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu