
Sočno oduševljenje!
Torta od mrkve
Datum objave: 11.12.2019.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min
Vrsta jela Slatko jelo

Iako će ti se na prvi pogled ovaj recept činiti kompliciranom, nemoj da te nešto dulji popis sastojaka zavara! Svi sastojci dobro su ti poznati ;)
Obogaćena nježnom kremom topiti će se u ustima.
Priprema:
- Ako tostirate orahe to napravite ranije jer vam trebaju hladni. Obložite kalup za tortu promjera 26 cm, a pećnicu stavite grijati na 180 °C.
- Natopite grožđice u malo ruma i mlake vode kako bi vam se napuhale. Očistite i naribajte mrkvu. Maslac rastopite na laganoj vatri.
- U dubljoj posudi mikserom istucite jaja sa šećerom, vanilijom i cimetom. Dodajte im otopljeni maslac i ulje, te dobro izmiješajte.
- Lagano mokroj smjesi dodajte brašno i prašak za pecivo, neka se lijepo poveže. Na kraju dodajte i naribanu mrkve i procijeđene, napuhnute grožđice, te krupno usitnjene orahe.
- Smjesu prebacite u pripremljeni kalup. I stavite peći. Torta je gotova za cca 50 min, provjerite čačkalicom.
- Za kremu od sira pomiješajte sve sastojke u duboku zdjelu i miksajte dok se ne povežu u jednoličnu, gustu kremu. Ohladite do korištenja.
- Po ohlađenom kolaču rasporedite kremu od sira.
- Na suhu zagrijanu tavu stavite kokos i tostirajte ga na laganoj vatri često miješajući, pazeći da vam ne zagori. Ohladite.
- Tostiran kokos rasporedite po kremi od sira.