
Brze i zdrave tortilje!
Tortilje s meksičkim punjenjem od crne guinoe
Datum objave: 27.09.2021.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slano jelo

Punog okusa, aromatična i hranjiva crna quinoaa vašim će obrocima dati egzotičnu notu.
Paše uz mnoga jela kao prilog ili kao dio glavnog jela, a njen orašasti okus jednostavno osvaja.
- Quinou prvo isperemo pod tekućom vodom. Zatim je stavljamo kuhati uvijek u dvostruku količinu vode od njene količine (kada završi kuhanje ona će se udvostručiti).
- Vodu posolimo, pričekamo da zavri i kuhamo oko 15 minuta na laganoj vatri. Nakon toga promiješamo i ostavimo u zatvorenoj posudi još 10 minuta. Time ćemo dobiti završni štih jer će se quinoa napuhnuti i upiti ostatak vlage te će nam zrna biti lijepa i sipka.
- Za to vrijeme očistimo povrće.
- Paprike narežemo na kockice, celerove stapke na kolutiće, pripremimo grah i kukuruz.
- U umak od rajčice dodamo malo kajenskog papra koji će nam dati željenu ljutinu.
- Sada pomiješamo sve sastojke zajedno i dodamo kuhanu crnu quinou.
- Nadjevom punimo tortilje uz dodatak željenog zelenog, lisnatog povrća.
Sigurni smo da će dašak Meksika u vašoj kuhinji izmamiti osmjehe na licima zadovoljnih kušača!