Brza narudžba
0 kom
Nezaobilazan su dio svakog blagdanskoga stola.

Uskrsni keksi sa lješnjacima

Datum objave: 15.04.2019.
Komentiraj

Priprema:

Keksi

  • Maslac, jaje i šećer umutiti mikserom, dodati ostale sastojke te umijesiti tijesto. Tijesto razviti na debljinu oko 5 mm.
  • Kalupom izrezati kekse, polovinu s rupicom u sredini.
  • Složiti izrezane kekse na pekač obložen masnim papirom i peći oko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  • Pečene kekse s rupicom posuti šećerom u prahu.

Krema

  • Jaja, žumanjke, šećer i sol umutiti mikserom. Dodati sok od limuna.
  • Kuhati na pari uz stalno miješanje oko 10 minuta ili dok smjesa ne dosegne temperaturu od 72 ˚C. Dodati maslac izrezan na kockice i miješati dok se ne otopi. Ohladiti.
  • Lijepiti kekse kremom od limuna.
Komentari

Sastojci

Za tijesto:

150 g maslaca

1 jaje

50 g šećera

1 vanilin šećer

oko 150 g oštrog brašna

oko 150 g glatkog brašna

1 ravna žličica praška za pecivo

100 g tostiranih mljevenih lješnjaka

Za kremu od limuna:

3  jaja

2 žumanjaka

150 grama šećera

prstohvat soli

1,5 dl soka od limuna

100 grama maslaca

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu