
Nezaobilazan su dio svakog blagdanskoga stola.
Uskrsni keksi sa lješnjacima
Datum objave: 15.04.2019.
Komentari
(0)
Komentiraj

Priprema:
Keksi
- Maslac, jaje i šećer umutiti mikserom, dodati ostale sastojke te umijesiti tijesto. Tijesto razviti na debljinu oko 5 mm.
- Kalupom izrezati kekse, polovinu s rupicom u sredini.
- Složiti izrezane kekse na pekač obložen masnim papirom i peći oko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
- Pečene kekse s rupicom posuti šećerom u prahu.
Krema
- Jaja, žumanjke, šećer i sol umutiti mikserom. Dodati sok od limuna.
- Kuhati na pari uz stalno miješanje oko 10 minuta ili dok smjesa ne dosegne temperaturu od 72 ˚C. Dodati maslac izrezan na kockice i miješati dok se ne otopi. Ohladiti.
- Lijepiti kekse kremom od limuna.