Brza narudžba
0 kom
Zdrava varijanta keksića koji mogu dugo stajati.

Zdravi kokos keksići

Datum objave: 31.12.2018.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slatko jelo

 Čak ih i klinci vrlo rado nose sa sobom u školu.

Priprema:

  • Lješnjake samo malo tostirati i oguliti kožicu te ih samljeti u blenderu, zatim dodati jaja, otopljeno kokos ulje, malo vode, kokos ljuskice, kokos šećer i sve zajedno malo izmiješati.
  • Nakon toga smjesu prebaciti u posudu te dodati kokos brašno i nasjeckanu čokoladu te rukama izraditi masu.
  • Ako je pretekuće dodati još malo brašna ali treba paziti jer kokos brašno jako upija tekućinu.
  • Zatim smjesu oblikovati u kuglu staviti na papir za pečenje ili silikonsku podlogu te ju pokriti drugim listom papira i razvaljati na pola cm debljine.
  • Rezati modlicom željene oblike i stavljati u lim za pečenje.
  • Ovaj zadnji korak se može izbjeći tako da jednostavno uzmete smjesu iz posude, oblikujete kuglicu i dlanovima napravite plosnati oblik keksa.
  • Stavljati ih peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 10 do 15 minuta.
  • Mogu se poslužiti uz čaj, šalicu mlijeka ili kavu.
Komentari

Sastojci

100 g lješnjaka

100 g kokos ljuskica

2 žlice kokos šećera (oko 30 g)

2 jaja

pola do 1 dcl vode

1 puna žlica kokos ulja (oko 80 g)

1 puna žlica kokos brašna

75 g čokoladnih kapljica ili nasjeckane gorke tamne čokolade

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu