
Zdrava varijanta keksića koji mogu dugo stajati.
Zdravi kokos keksići
Datum objave: 31.12.2018.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slatko jelo

Čak ih i klinci vrlo rado nose sa sobom u školu.
Priprema:
- Lješnjake samo malo tostirati i oguliti kožicu te ih samljeti u blenderu, zatim dodati jaja, otopljeno kokos ulje, malo vode, kokos ljuskice, kokos šećer i sve zajedno malo izmiješati.
- Nakon toga smjesu prebaciti u posudu te dodati kokos brašno i nasjeckanu čokoladu te rukama izraditi masu.
- Ako je pretekuće dodati još malo brašna ali treba paziti jer kokos brašno jako upija tekućinu.
- Zatim smjesu oblikovati u kuglu staviti na papir za pečenje ili silikonsku podlogu te ju pokriti drugim listom papira i razvaljati na pola cm debljine.
- Rezati modlicom željene oblike i stavljati u lim za pečenje.
- Ovaj zadnji korak se može izbjeći tako da jednostavno uzmete smjesu iz posude, oblikujete kuglicu i dlanovima napravite plosnati oblik keksa.
- Stavljati ih peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 10 do 15 minuta.
- Mogu se poslužiti uz čaj, šalicu mlijeka ili kavu.