Brza narudžba
0 kom
Isprobajte nešto drugačije.

Gulaš sa suhim smokvama

Datum objave: 21.04.2022.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slano jelo

Za ovaj gulaš nije potrebno posebno znanje u kuhinji, dovoljno je pratiti naše korake i biti malo strpljiv zbog dugog dinstanja kako bi gulaš dobio na svojoj gustoći i mekoći što će se svakako isplatiti.

Servirati možete uz njoke, knedle ili pak ovako kako smo mi to napravili, uz tjesteninu.

 

  • Na ulju prepržite junetinu i krupno sjeckani luk. Dodajte im začine te promiješajte.
  • Ulite crno vino, dodajte sjeckanu rajčicu, koncentrat rajčice, chilli i pustite da prokrčka par minuta.
  • Zatim dodajte vodu, češnjak, suhe smokve i posolite po želji.
  • Gulaš ostavite da se kuha 2-3 sata.
  • Kada meso omekani gulaš je gotov te ga možete poslužiti uz tjesteninu ili neki drugi prilog po Vašoj želji.

 

 

Komentari 1

Sastojci

Maslinovo ulje

500 g junetine

2 luka

1 žlica slatke mljevene paprike

1 žličica timijana

1 žličica kumina

Sol

Papar

1 dl crnog vina

Chilli

1 dl sjeckane rajčice

50 g koncentrata rajčice

1 - 1,5 l vode

4 režnja češnjaka

4 sitno narezane suhe smokve

1 žličica soli

 

Tjestenina

Peršin

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu