Smjesa
- Suhe šljive, rum i naribanu koricu naranče stavite u sjeckalicu i usitnite dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Dodajte pržene mljevene orahe i nastavite miksati.
- Čokoladu izlomljenu na kockice otopite u mikrovalnoj pećnici ili na pari, pa je dodajte u sjeckalicu. Ponovno miksajte dok smjesa ne postane glatka i kompaktna.
- Rukama oblikujte kuglice. Možete ih vagati da imaju oko 15-20 g, ovisno o željenoj veličini.
- Kuglice složite na pleh obložen papirom za pečenje i stavite u frižider na najmanje sat vremena da se stvrdnu.
Glazura
- Čokoladu za kuhanje otopite s uljem na najslabijoj vatri. Svaku kuglicu pomoću vilice umočite u čokoladu i žličicom oblijte sa svih strana.
- Ocijedite višak čokolade i složite kuglice na pleh obložen papirom za pečenje.
- Kuglice vratite u hladnjak dok se čokolada ne stvrdne. Ako vam ostane glazure, prebacite je u vrećicu s odrezanim vrhom i ukrasite kuglice dodatnim šarama.
Dobro ohlađene kuglice stavite u papirnate košarice. Uz dodatak narančine korice i ruma, vaše kuglice bit će još mirisnije i bogatije okusima.