Brza narudžba
0 kom
Odličan novitet!

Kruh od crvene leće

Datum objave: 30.08.2023.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Prilozi

Fantastičan recept bez glutena idealan za one koji boluju od celijakije ili pate od intolerancije na gluten.

Premažite ga humusom ili kikiriki maslacem, a odlično će se uklopiti i uz razne umake s mesom.

  • Stavimo kuhati crvenu leću.
  • Dok se crvena leća kuha narežemo mrkvu i luk na krupnije komade. Pomiješamo ih u blenderu sa maslinovim uljem i začinima. Dok se dobro izblendalo dodamo crvenu leću, sitne zobene pahuljice i jaja te nastavimo blendati dok ne dobijemo glatku smjesu.
  • Maslacem premažemo kalup te u njega prebacimo smjesu i izravnamo ju lopaticom. Pećimo na 180°C oko sat vremena.
  • Dok se kruh peće pripremimo salatu. 
  • Krastavce narežemo na ploške i pomiješamo s ostalim sastojcima. Poslužimo uz kruh.
Komentari

Sastojci

Kruh

2 mrkve

1 luk

3 žlice maslinovog ulja

2 žličice naribane kore limuna

3 žlice limunovog soka

1 žličica soli

1 žličica češnjaka u granulama

1/2 žličice papra

1 žličica kumina

¼ žličice mljevenog korijandera

 

1 šalica crvene leće (dobro oprane, ocijeđene zatim kuhane)

1 šalica sitnih zobenih pahuljica

2 umućena jaja

Maslac za premazivanje

Salata

2 krastavca

½ žlice sušenog kopra

1 šalica čvrsti jogurta

Prstohvat soli

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu