Brza narudžba
0 kom
Hrskavo i ukusno

Kruh s humusom i pestom

Datum objave: 25.02.2025.
Komentiraj
Vrsta jela Doručak Vrijeme pripreme 15 - 45 min
  • U sjeckalicu dodati pinjole, Grana Padano, bijeli luk, bosiljak i maslinovo ulje.
  • Miksati dok ne dobijete gustu, kremastu smjesu.
  • Po potrebi dodati još malo ulja.
  • Suhi slanutak namočiti u vodi preko noći.
  • Zatim ga kuhati u slanoj vodi s dodatkom sode bikarbone dok ne omekša.
  • Ocijediti i ostaviti da se malo ohladi.
  • U blender staviti kuhani slanutak, češnjak, tahini pastu, maslinovo ulje, limunov sok i začine.
  • Miksati dodajući malo vode dok ne postane kremasto i glatko.
  • Na tavi zagrijati maslinovo ulje i dodati smrznuti grašak, kuhani bijeli grah i pesto.
  • Pirjati dok grašak ne omekša.
  • Dodati svježi špinat i miješati dok ne uvene.
  • Zagrijati tavu i dodati maslinovo ulje.
  • Kruh kratko popržiti sa svake strane dok ne postane hrskav.
  • Premazati svaku krišku s malo pesta.
  • Na poprženi kruh prvo nanijeti sloj hummusa.
  • Dodati nadjev od graha, graška i špinata.
  • Posipati sjemenkama sezama ili pinjolima za dodatnu hrskavost.
Komentari

Sastojci

80 g pinjola

20 g Grana Padana

3 češnja bijelog luka

Šaka svježih listića bosiljka

2 žlice maslinovog ulja

90 g suhog slanutka (namočenog i kuhanog sa žličicom sode bikarbone)

1 češanj češnjaka

2 pune žlice tahini paste

2 pune žlice maslinovog ulja

1-2 žlice limunovog soka

Malo vode (po potrebi, za kremastu teksturu)

Začini po želji (sol, papar, kumin…)

1-2 žlice maslinovog ulja

50 g smrznutog graška

100 g kuhanog bijelog graha

1 puna žlica pesta

Puna šaka svježeg špinata

1 žlica maslinovog ulja

1 žlica pesta

Kruh po izboru

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu