Brza narudžba
Košarica 0 kom
Zimski klasik domaće hrvatske kuhinje.

Grah na čušpajz

Datum objave: 24.12.2018.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slano jelo

Toplo varivo, mirisna domaća pogača, mladi luk i domaća pečena paprika na salatu sa bučinim uljem...eeee da, to je to.

Priprema:

  • Grah (količina po želji), obavezno ga namočite u malo zasoljenoj vodi, najbolje večer prije i računajte da će duplo nabubriti.
  • Baciti vodu od namakanja, staviti novu i kuhati grah oko pola sata, zatim ga ocijediti.
  • Isto tako u zasebnom loncu kuhati suho meso pola sata.
  • Glavicu luka narezati na sitno, malo ga posoliti i na ulju ga zastakliti, dodati karamelizirani češnjak i pustiti da samo malo zamiriši.
  • Zatim dodati malo paradajza, preliti vodom u koju dodati oguljeno korjenasto povrće, slaninu, grah i meso te sve zajedno kuhati oko sat vremena.
  • Kako biste znali da li je varivo kuhano probajte bobicu graha.
  • O ukusu ovisi da li ćete stavljati povrće u jednom komadu ili ga rezati na kockice.
  • Naravno nemojte zaboraviti dodati željene začine.
  • Kod kuhanja graha uvijek koristiti glinenu posudu jer je okus zaista poseban.
  • Količina vode koja nam je potrebna kao i količina graha koju ćete upotrijebiti ovisi o tome koliko gusto varivo volite.
  • 10 minuta prije kraja na tavici na malo ulja popržiti žlicu brašna i dodati u lonac, promiješati te kuhati dok ne poprimi lijepu gustoću.
  • Za one koji se groze zaprške, zgusnite pred kraj varivo sa žlicom razmućenog brašna ili gustina u mlakoj vodi.

 

Razne fantove i dodatke izbjegavamo jer zaista nisu potrebni ako imate povrće koje daje divan slatkast okus i punu aromu, a u ovo varivo možete ubaciti i pokoju feferonu ako želite malo začiniti dan.

Komentari

Sastojci

grah, količina po želji i obavezno ga namočite u malo zasoljenu vodu, najbolje večer prije i računajte da će duplo nabubriti

velika mrkva

komad celera

pastrnjak

glavica luka

češanj češnjaka

slanina (ili npr. dimljena rebra, buncek ovisi o želji)

kobasice

malo koncentrata od rajčice

začini: sol, crvena paprika, lovorov list, malo kima

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Sendgrid

Google analytics