Brza narudžba
0 kom
I varivo može biti vitaminska bomba...uvjerite se sami!

Grah sa kiselom repom

Datum objave: 24.12.2018.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slano jelo

Repa je namirnica prepuna C vitamina i minerala koja jača imunitet te potiče naš metabolizam što je vrlo važno pogotovo u ovim hladnim mjesecima kada se manje krećemo i sezone su prehlada i gripa.

Priprema:

  • Grah ostaviti preko noći u vodi da nabubri.
  • Suho meso prvo staviti u lonac i iskuhati ga kako varivo ne bi bilo prejako a isti postupak ponoviti i sa grahom.
  • Zatim u posudu staviti zajedno kuhati grah, suho meso i začine.
  • Nakon pola sata dodati kiselu repu koju je dobro prije isprati vodom, nju ne treba stavljati ranije jer inače bude prekuhana.
  • Začine stavljati po želji, varivo obavezno usput probati jer i repa i meso dodatno usole hranu pa pažljivo sa soli.
  • Sve zajedno kuhati oko sat vremena.
  • Probati bobicu graha, kada je grah mekan i kuhan varivo je gotovo. Pred kraj dodati zapršku koja će povezati cijelo jelo.
  • Najčešće meso izvaditi van i lijepo ga narezati jer se odvaja od kosti i i onda staviti zapršku.
  • Količine su navedene za veći lonac npr. od 5 litara a vi ih možete prepoloviti.
  • Kisela repa sa grahom može se skuhati i samo sa kobasicama, dimljenom slaninom ili bilo čime sličnim, nije nužno da uvijek bude isto meso poput npr. dimljenog bunceka, a to ovisi i o ukusu ukućana.

 

Ako još niste upravo je sada vrijeme da isprobate ovo varivo!!

Komentari

Sastojci

500 g pakiranje kisele repe (možda ju već doma imate ukiseljenu)

250 g graha

suho meso po želji (možete staviti: buncek, suha rebra, slaninu, kobasice, itd.)

od začina lovor list, slatka crvena paprika, sol, koje zrno bibera

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu