Brza narudžba
Košarica 0 kom
Isprobajte svoju novu omiljenu zdjelicu punu okusa.

Gulaš od graha s gljivama

Datum objave: 12.02.2020.
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min Vrsta jela Slano jelo

Priprema:

  • Grah namočimo preko noći i stavimo ga kuhati na 20 minuta.
  • Luk narežemo na sitno i popržimo ga na ulju do zlatne boje.
  • Na njega dodamo nasjeckani češnjak samo da lagano zamiriši.
  • Gljive očistimo i narežemo na krupnije komade te stavimo na luk i posolimo.
  • Malo prodinstamo dok ne ispari voda.
  • Sada dodajemo napola kuhani ocijeđeni grah, sve začine i zalijemo vodom.
  • Kuhamo sve zajedno oko pola sata dok nam grah ne omekša.
  • Ako želimo da jelo bude gušće dodamo 1 dcl vode u kojoj smo razmutili žlicu brašna.
  • Na kraju maknemo s vatre i umiješamo željenu količinu vrhnja od 1 do 2 dcl.
  • Sve zajedno dobro promiješamo i posipamo peršinovim lišćem koje će jelu dati lijepu svježinu.
  • Također se možemo poigrati sa začinima koji daju ljutinu poput Chili papričica, kajenskog papra i sl.
Komentari

Sastojci

250 g  mješavine graha

4 žlice ulja

1 glavica luka

2 češnja češnjaka

250 g  gljiva po izboru (mi smo koristili šampinjone)

1 do 2 dcl kiselog vrhnja

dehidrirane rajčice

2 žlice soja sosa

2 žličice mljevene slatke crvene paprike

malo kima, lovorov list

sol, papar, peršinovo lišće

Održimo zdravu vezu
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Sendgrid

Google analytics