
Isprobajte svoju novu omiljenu zdjelicu punu okusa.
Gulaš od graha s gljivama
Datum objave: 12.02.2020.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme > 45 min
Vrsta jela Slano jelo

Izvrsno jelo, ukusno i hranjivo!
Priprema:
- Grah namočimo preko noći i stavimo ga kuhati na 20 minuta.
- Luk narežemo na sitno i popržimo ga na ulju do zlatne boje.
- Na njega dodamo nasjeckani češnjak samo da lagano zamiriši.
- Gljive očistimo i narežemo na krupnije komade te stavimo na luk i posolimo.
- Malo prodinstamo dok ne ispari voda.
- Sada dodajemo napola kuhani ocijeđeni grah, sve začine i zalijemo vodom.
- Kuhamo sve zajedno oko pola sata dok nam grah ne omekša.
- Ako želimo da jelo bude gušće dodamo 1 dcl vode u kojoj smo razmutili žlicu brašna.
- Na kraju maknemo s vatre i umiješamo željenu količinu vrhnja od 1 do 2 dcl.
- Sve zajedno dobro promiješamo i posipamo peršinovim lišćem koje će jelu dati lijepu svježinu.
- Također se možemo poigrati sa začinima koji daju ljutinu poput Chili papričica, kajenskog papra i sl.