Brza narudžba
0 kom
Fina, aromatična i mirisna juha predivne boje sigurno će nas ugrijati.

Juha od buće

Datum objave: 10.01.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slano jelo

Jesen kuca na velika vrata te nam zajedno sa kišom i hladnoćom donosi i predivnu paletu svojih šarenih plodova.

Nezamislivo je ovo vrijeme kasnog ljeta bez različitih juha i variva od tikvi!

Priprema:

  • Tikvu prerezati na pola i izvaditi koštice te ju narezati na kocke, koru nije potrebno guliti.
  • Na maslinovom ulju zastakliti sitno narezani luk, i dodati češnjak te buću i krumpir narezan na sitne kockice, sve zajedno promiješati, kratko propržiti i zaliti vodom.
  • Dodati sol a može i malo timijana te muškatni oraščić, biber.
  • Kuhati oko 20 min dok buća ne omekša, ostaviti da se malo prohladi te dodati par kapi bučinog ulja te sa štapnim mikserom smjesu usitniti u glatku masu ili jednostavno sadržaj uliti u blender.
  • Ako želimo rjeđu juhu onda kod kuhanja dodati malo više vode i obratno.
  • Uz ovu juhu se idealno slaže istostirani kruh.
Komentari

Sastojci

Hokaido buća težine oko 600 do 700 g

pola glavice luka, češanj češnjaka

1 srednje velik krumpir

malo muškatnog oraščića, sol, papar,

maslinovo ulje, par kapi bučnog ulja,

bućine golice 

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu