
Fina, aromatična i mirisna juha predivne boje sigurno će nas ugrijati.
Juha od buće
Datum objave: 10.01.2019.
Komentari
(0)
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min
Vrsta jela Slano jelo

Jesen kuca na velika vrata te nam zajedno sa kišom i hladnoćom donosi i predivnu paletu svojih šarenih plodova.
Nezamislivo je ovo vrijeme kasnog ljeta bez različitih juha i variva od tikvi!
Priprema:
- Tikvu prerezati na pola i izvaditi koštice te ju narezati na kocke, koru nije potrebno guliti.
- Na maslinovom ulju zastakliti sitno narezani luk, i dodati češnjak te buću i krumpir narezan na sitne kockice, sve zajedno promiješati, kratko propržiti i zaliti vodom.
- Dodati sol a može i malo timijana te muškatni oraščić, biber.
- Kuhati oko 20 min dok buća ne omekša, ostaviti da se malo prohladi te dodati par kapi bučinog ulja te sa štapnim mikserom smjesu usitniti u glatku masu ili jednostavno sadržaj uliti u blender.
- Ako želimo rjeđu juhu onda kod kuhanja dodati malo više vode i obratno.
- Uz ovu juhu se idealno slaže istostirani kruh.