Brza narudžba
Košarica 0 kom
Puno je naziva za ovo jelo...no svejedno kako ga zovemo savršen je.

Lovački grah za zimnicu

Datum objave: 28.12.2018.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Prilozi

Priprema:

  • Sve povrće oprati, očistiti i narezati na sitne kockice ili trakice.
  • Na ulju popržiti sitno narezani luk, pred kraj dodati češnjak da zamiriši zatim mrkvu da se malo karamelizira.
  • Zatim dodati papriku, paradajz, sol, šećer i pustiti da krčka.
  • Povrće će pustiti svoje sokove tako da doljevanje vode nije potrebno.
  • Grah skuhati posebno u posudi, mladi grah je kuhan za pola sata, a ako imate stari namočite ga dan ranije i kuha se malo duže.
  • Povremeno miješati povrće, dodati ocat i pustiti da krčka oko sat vremena.
  • Ako bi ponestalo tekućine stavitt šeflju juhe u kojoj se kuhao grah.
  • Sada dodati kuhani grah, te sve ostale začine i kuhati još pola sata.
  • Možete dodati pokoju ljutu papričicu da dobije pikantniji okus, mi jesmo.
  • U svakom slučaju pred kraj probajte kakav je okus da vidite da li možda treba još soli, papra ili šećera. Možete dodati i mljevene sušene začine.
  • Dok se to kuha pasterizirati staklenke na 150 stupnjeva oko 15 minuta te ih puniti sa gotovom smjesom graha.
  • S obzirom da je sve vruće paziti da se ne opečete.
  • Nakon toga stavljati bočice u posudu sa vodom i pustiti da prokuha lagano još 10 minuta, te ih okrenuti naopačke, pokriti dekom i pustiti da se ohlade.
  • Ovakva zimnica se sigurno neće pokvariti iako nema dodataka konzervansa ni bilo kakvih štetnih sastojaka.
Komentari

Sastojci

3 kg crvene paprike

3 kg paradajza

3 kg mladog graha

3 dcl ulja

3 dcl jabučnog octa

2 žlice soli, 1 žlica šečera

3 mrkve

2 glavice luka, 5 češnji češnjaka

peršinovo lišće

timijan sviježi

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu