Brza narudžba
Košarica 0 kom
Jelo koje pršti okusima i bojama.

Marokanski gulaš

Datum objave: 17.09.2019.
Komentiraj
Vrijeme pripreme 15 - 45 min Vrsta jela Slano jelo

 

Priprema:

  • Slanutak namočimo preko noći, ocijedimo i stavimo kuhati u vodu ( omjer 1:3 ).
  • Kuha se oko sat i pol, dok ne omekša.
  • Luk nasjeckamo i popržimo na ulju, dodamo nasjeckani češnjak i koncentrat rajčice.
  • Sjedinimo smjesu te ulijemo oko 600 ml sjeckane rajčice, dodamo šećer, batat narezan na kocke i brusnicu.
  • Začinimo još po ukusu navedenim začinima i kuhamo oko 15 minuta.
  • Sada dodajemo slanutak, peršinovo lišće, masline i pustimo da se sve zajedno sjedini.
  • Jelo probajte i začinjavajte po svom ukusu.
  • Ako vam se čini pregusto dodajte vode po potrebi ovisno kakvu gustoću želite.
  • Mi smo naš Marokanski gulaš servirali uz kuhanu Quinou, ali može i npr. uz rižu ili jednostavno samo kruh.
Komentari

Sastojci

3 žlice ulja

pola glavice luka, 2 češnja češnjaka

žlica koncentrata rajčice

500 ml sjeckane rajčice

1 batat

2 šalice kuhanog slanutka

crne masline

brusnice

sol, kajenski papar, korijander, kumin, kurkuma itd

pola žlice slatke mljevene paprike

vode po potrebi

šaka badema

nasjeckano lišće peršina

Newsletter
Prijavom ostvaruješ 10% popusta na prvu narudžbu